Parlem de... Marisa Blasco

Àlvar Sàez i Puig. Historiador de l’art i gestor cultural

Un dels espais recuperats com a sala d’exposicions, del Museu Arxiu de Sant Andreu de Llavaneres, ha estat la sala d’entrada. Els Tastets, exposicions en petit format, donen caliu a aquest punt d’entrada a l’edifici.

Enguany és el torn de Marisa Blasco, artista nascuda a Orihuela l’any 1944, però que viu a Mataró des del 1970. El seu Tastet presenta sis marines fetes amb la tècnica de l’oli.Utilitzant la combinació de colors càlids, però també la de colors freds, Blasco treu el màxim rendiment d’aquestes obres en petit format. Les seves marines suggereixen, diuen, ens transporten.

 

Hi ha un treball de petita formiga, d’anar fent i anar fent, que no deixa indiferent a l’espectador. Un món de sensacions, vivències, records que Marisa Blasco ens transmet de manera intimista.Ja sigui amb bodegons, paisatges o marines ens demostra el seu saber fer. Empra un llenguatge planer on la llum i el color hi tenen un paper destacat.

Marisa Blasco és de les que no tiren la tovallola, costi el que costi. Amb humilitat, constància, experimentació contínua, etc., arriba a sorprendre i a posar la pell de gallina a qui gaudeix de les seves obres.

De tant en tant és bo endinsar-nos en altres realitats. La pintura de to impressionista de Marisa Blasco ens trasllada a altres mons, molts d’ells harmònics, sensibles, plàcids on un s’hi sent a gust.