Les cotització d’autònoms a la Seguretat Social

Gestoria Luis. Article d'opinió.

Blocs, gestoria luis-autonoms seguretat social

Els treballadors autònoms que tenen la cobertura de prestació econòmica d’incapacitat temporal per contingències comunes, poden optar per ampliar la cobertura de les contingències d’accidents de treball i malalties professionals i la prestació per cessament d’activitat.


Aquesta opció s’ha de fer abans del 30 de setembre, amb efectes d’aplicació a partir de l’1 de gener de 2015. En sectors amb especial perillositat és aconsellable tenir la cobertura de les contingències d’accidents de treball.

Els treballadors que millorin voluntàriament l’acció protectora, incorporant les contingències professionals, tindran dret a les prestacions originades per aquestes de la mateixa manera que en el Règim General de la Seguretat Social, amb algunes particularitats. Tindran dret a assistència sanitària, a subsidi per incapacitat temporal, prestacions per incapacitat permanent, prestacions per mort i supervivència i indemnitzacions a tant alçat per lesions permanents derivades de contingències professionals, que no causin incapacitat.

També els autònoms poden modificar les seves bases de cotització a la Seguretat Social abans del 31 d’octubre. Ho hauran de comunicar a la Tresoreria General de la Seguretat Social abans del 31 d’octubre perquè la modificació de bases tingui efectes 1 de gener de 2015. Poden canviar dues vegades l’any la base de cotització, sempre que ho sol·licitin a la Direcció Provincial de la Tresoreria General de la Seguretat Social, abans del dia 1 de maig, amb efectes de l’1 de juliol següent, i abans de l’1 de novembre, amb efectes de l’1 de gener de l’any següent.

Amb caràcter general es poden modificar les bases entre la quantia mínima – 875,70 - i màxima -3.597,00 euros-. No obstant això, en funció de l’edat i de les bases per les quals s’ha anat cotitzant anteriorment aquestes modificacions queden limitades.

Gestoria Luis

GESTORIA LUIS va ser fundada l’any 1944 per Antonio Luis Moreno. Anys més tard, el 1979, amb la incorporació d'Antoni Luis Reverter es dóna un impuls definitiu al creixement del despatx i suposa l’inici de la gestoria actual. Avui, és la tercera generació qui està al capdavant.

Lloc Web: www.luis.cat