La tarifa plana de la Seguretat Social

Gestoria Luis. Article d'opinió.

Blocs, des de la gestoria, gestoria luis-tarifa plana seguretat social

 

Amb l’objectiu d’incentivar la contractació indefinida, el Reial Decret Llei 3/2014 va aprovar una reducció de les cotitzacions empresarials per contingències comunes a la Seguretat Social.


Es podran beneficiar d’aquesta mesura totes les empreses, independentment de la seva mida, tant si la contractació és a temps complet com si és a temps parcial, respecte dels contractes celebrats entre el 25 de febrer de 2014 i el 31 desembre 2014, sempre que suposi creació d’ocupació neta.

La reducció s’aplica a la cotització per les contingències comunes. No s’aplica als altres conceptes de cotització com són les contingències professionals, l’atur, fogasa i formació professional. En el cas que es contracti a una persona a temps complet la cotització d’aquestes  contingències es reduirà a 100 euros. Si la contractació és a temps parcial s’aplicarà proporcionalment a la jornada de treball.
Aquestes reduccions s’aplicaran durant un període de 24 mesos, comptats a partir de la data d’efectes del contracte i durant 36 mesos en el cas d’empreses amb menys de deu treballadors.

L’estalvi en cotitzacions a la Seguretat Social per l’empresa anirà en funció del sou del treballador. Per exemple, per un sou mensual de 1.500 euros l’estalvi aproximat per a l’empresa seria d’uns 260 euros mensuals durant els primers 24 mesos i de 180 euros mensuals, aproximadament, durant els últims 12 mesos (en cas d’empreses de menys de 10 treballadors).

El requisit principal per gaudir de la reducció serà el manteniment durant un període de 36 mesos del nivell d’ocupació indefinida i del nivell d’ocupació total aconseguit amb el contracte indefinit objecte de la reducció.

A més a més, l’empresa s’haurà de trobar al corrent en el compliment de les obligacions tributàries i de Seguretat Social, i no pot haver extingit contractes de treball per causes objectives o per acomiadaments disciplinaris que hagin estat uns o altres declarats judicialment com a improcedents en els sis mesos anteriors a la celebració del contracte que dóna dret a la reducció.

En els supòsits d’aplicació indeguda de la reducció per incomplir les condicions, procedirà el reintegrament de les quantitats deixades d’ingressar. En alguns casos el reintegrament es veurà incrementat amb el recàrrec i interessos de demora corresponents.
Durant la primera setmana de vigència d’aquesta llei, hi ha hagut nombroses empreses interessades en la seva aplicació. Haurem d’esperar encara un temps per veure si els efectes esperats, d’increment de la contractació indefinida,  es fan realitat.

www.luis.cat

 

Gestoria Luis

GESTORIA LUIS va ser fundada l’any 1944 per Antonio Luis Moreno. Anys més tard, el 1979, amb la incorporació d'Antoni Luis Reverter es dóna un impuls definitiu al creixement del despatx i suposa l’inici de la gestoria actual. Avui, és la tercera generació qui està al capdavant.

Lloc Web: www.luis.cat