Puja la seguretat social per a alguns autònoms

Gestoria Luis. Article d'opinió

Opinió, gestoria luis-autonoms

El passat mes d’octubre la Llei de suport als Emprenedors va aprovar una sèrie de bonificacions i reduccions que reduïen la cotització a la seguretat social a pagar pels “joves” autònoms. Ara, a altres autònoms els hi toca assumir la compensació de la mesura i se’ls hi puja la quota mínima que passa dels 256,72 euros als 314,40.


El Reial Decret 16/2013 de 21 de desembre va establir la modificació de la base mínima de cotització d’alguns autònoms, equiparant-la a la base mínima dels treballadors del grup 1 de cotització. Es veuen afectats per la mesura els següents treballadors autònoms:

- Aquells que en algun moment de l’exercici anterior hagin tingut contractats a 10 o més treballadors.

- Serà també aplicable als administradors i socis treballadors de societats mercantils inclosos en el règim d’autònoms i socis treballadors de societats laborals inclosos en el règim d’autònoms. No se’ls aplicarà a aquells que causin alta inicial en el mateix, durant els 12 primers mesos de la seva activitat, a comptar de la data d’efectes de l’alta.

Aquest increment no s’aplica als autònoms socis de societats civils privades (S.C.P.), però hem d’advertir que en alguns casos se’ls hi ha aplicat erròniament i per tant, haurien de demanar la devolució de la quantitat degudament ingressada a la Tresoreria de la Seguretat Social.

Com a conseqüència d’aquesta llei la base mínima de cotització ha pujat a 1.051,50 euros i per tant la quota mínima resultant ha passat a ser, com dèiem, de 314,40 euros. La tendència i les pretensions del govern és incrementar les cotitzacions dels autònoms i que aquests acabin cotitzant en funció dels seus ingressos.

No hi ha manera d’explicar en aquestes línies mesures que redueixin la càrrega impositiva de les empreses i els treballadors. Espero, tal com anuncia el Govern, poder-ho fer ben aviat..

GESTORIA LUIS
www.luis.cat

 

Gestoria Luis

GESTORIA LUIS va ser fundada l’any 1944 per Antonio Luis Moreno. Anys més tard, el 1979, amb la incorporació d'Antoni Luis Reverter es dóna un impuls definitiu al creixement del despatx i suposa l’inici de la gestoria actual. Avui, és la tercera generació qui està al capdavant.

Lloc Web: www.luis.cat