Crioteràpia post-activitat física

És la utilització de fred amb finalitats terapèutiques.

Blocs, capsulitis-crioterapia

Amb la Crioteràpia (aplicació de fred com a teràpia), l'aplicació de banys d'aigua freda (glaçada) després de la realització d'una activitat física intensa (atletisme, ciclisme, esports d'equip,…) l'efecte que cerquem és el de produir vasoconstricció als vasos sanguínis, per tal de reduir les micro lesions miofibril·lars de les que parlàvem en el nostre anterior article (agulletes o DOMS).


Aquest efecte és molt important perquè a menor hemorràgia d'una lesió, més ràpidament es posen en funcionament els mecanismes de cicatrització i més ràpida serà la curació de la mateixa, podem definir-ho com un “accelerador del metabolisme”.

Perquè aquests efectes metabòlics tinguin lloc és necessari un temps d'entre 5 i 10 minuts, per tal que la temperatura intramuscular descendeixi uns 2-3º aproximadament. L'efecte no només es produeix a musculament sinó també en l'àmbit articular (turmells i genolls). Malgrat tot, no podem afirmar que serveixi per a prevenir lesions, però sí que tenim evidència que ajuda a millorar la recuperació de l'aparell locomotor després de l'exercici intens.

Els principals beneficis que en podem destacar són:

• Increment del reg sanguini als teixits
• Reducció del dolor muscular i articular
• Millor i més ràpida recuperació post-esforç
• Disminució de la fatiga
• Millora de l'estat d'ànim

Tot i això, hem de destacar certes contraindicacions relatives a l'aplicació de banys freds, especialment en persones amb patologies que no permetin una regulació dels mecanismes de compensació vascular (infart de miocardi, patologies vasculars diverses, antecedents de tromboembolisme i síndrome de Raynaud, entre d'altres).

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Enric Cortès

Em dic Enric Cortés i Martorell, vaig néixer a Mataró l’any 1981 i fa més de 10 anys que em dedico a la fisioteràpia i la cura de la salut. Després de treballar en diferents centres mèdics i clubs esportius del Maresme, el Vallès Oriental i el Barcelonès, l’any 2012 vaig obrir la meva pròpia consulta de fisioteràpia a Mataró, “Més Salut! – Fisioteràpia personal”, on puc aplicar els meus coneixements de fisioteràpia, emfatitzant la relació propera que crec necessària amb l’usuari per tal d’aconseguir els millors resultats per a la seva salut.

Lloc Web: mes-salut.cat