Glòria a les Dissantes!

Esmena matisada al darrer article, perquè no hi hagi dubtes

Txarango

Fa 15 dies vaig escriure, per explicar-vos, que aquest any les Dissantes es farien el 26 de juliol i que no entenia que, quan es va explicar que al Parc no es faria el Ball de Festa Major, no s’aprofités per explicar el seu substitut. De retruc d’aquella entrada en aquest bloc, algun polític n’ha fet ús polític i algun altre s’hi ha enfadat. Ho lamento. Avui en dia funcionem segons fogositats de twitter, piulades i respostes. I es dóna més importància a l’estirabot de 140 caràcters que al fet en si. Així ens va.


Escric per segon cop sobre el tema per admetre un error. Les meves fonts m’han fallat i demà al Tot Mataró hi haurà una notícia sobre el tema amb un error. Hi diem que el 26 de juliol tocarà la Pegatina i no és així. Sí que tocarà Txarango. Seran unes grans Dissantes perquè aquest grup és, sense cap mena de dubte, el de més ressò i popularitat del moment. El Parc Central s’omplirà per benefici i alegria de tots i especialment de la Fundació El Maresme.

En l’anterior entrada, el que deia, és que no entenia que un fet, per a mi tan important com el pas de les Dissantes a l’esquelet programàtic de Les Santes, al cor de la festa, a la nit de la vigília de la mateixa Diada, no s’informés degudament a la Comissió. No és el mateix un canvi de Ball per concerts, sense més, que el canvi de Ball per les Dissantes. Perquè aquesta darrera iniciativa, i l’any passat en va ser un bon exemple, uneix la ciutat en aspecte transversal. Les Dissantes tornaran a ser un èxit. I tot Mataró, al darrere, n’ha d’estar i n’haurà d’estar al darrere. I per tant la Comissió podria ben bé haver estat informada del canvi per ajudar a enriquir-lo, vestir-lo i assumir-lo. Suposo que ens ho explicaran en el pròxim Plenari.

L’altra cosa és que, òbviament, si a mi em confirmen que Txarango vindrà per Les Santes jo corri a publicar-ho. És el grup del moment i ve a Mataró. Festa grossa!

Avui el bo de l’Albert Vidal m’ha trucat per esmenar la mala informació que tenia i preguntar-me el perquè de la meva anterior entrada. En cap cas, en el que aquí consideri o digui, pot buscar-se mala fe i menys envers la mateixa Festa Major ni molt menys la Fundació El Maresme. Al contrari. I a qui la vegi li diré que ho sento molt i que cridi amb mi Glòria a Les Santes i, més que mai, Glòria a les Dissantes!

Cugat Comas

Politòleg i periodista.