Un nou curs o un curs nou

Un curs nou vol dir que hi haurà alguna cosa bàsica, essencial, nova.

Blocs, apunts psicologics-nou curs
Aquest joc de paraules té una significació diferent. Deixeu-vos-ho sentir en llegir-ho.
Un nou curs va cap a la repetició.


Un curs nou vol dir que hi haurà alguna cosa bàsica, essencial, nova.
Doncs bé, el fet nou serà el CLÍMAX AMBIENTAL O ATMOSFERA SOCIAL (que abraça tots els sentits i totes les dimensiones humanes) i serà punyent, d'alta pressió i cal DISCERNIR, CLARIFICAR.

Aquest ambient penetra, s'introdueix de forma subtil, silenciosa i inconscient a les escoles, a les institucions educatives. Cal aleshores que aquestes institucions facin el seu paper principal i més important: AJUDAR A PENSAR PER UN/A MATEIX/A. Tasca gens fàcil, però imprescindible. Sinó es repeteix la història tant personal, familiar, veïnal, tribal, barri, poble, ciutat, nacional o estatal.

Començar des de petits a aprendre a fer silenci i fins sempre. Aprendre a escoltar la respiració; entrar i sortir l'aire. Sentir les sensacions, sentir les emocions i comprendre-les, valorar els sentiments i controlar les fantasies així com els pensaments. Molt bona feina, gens fàcil, però molt bàsica i important. Això és preparar els nascuts del 2001 al 2019 a una "veritable democràcia participativa". A ser conscients de POBLE.

On la Llei ha d'anar acompanyada de la Saviesa i estar sempre en funció de les persones. Tasca a aprendre a les escoles públiques, concertades i privades. TOT AIXÒ ÉS UN CURS NOU: RESPIRAR UN CLÍMAX DIFERENT...

Jaume Patuel i Puig

Pedapsicogog. Psicoanalista psicòleg-psicoterapeuta.
jpatuel@copc.cat