Una qualificació nova: assoliment

La Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat -(ara torna a ser d'EDUCACIÓ (?)- ha modificat el model d'avaluació a la secundària obligatòria (ESO)

Blocs, apunts psicologics-assoliment
La Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat -(ara torna a ser d'EDUCACIÓ (?)- ha modificat el model d'avaluació a la secundària obligatòria (ESO) i a Primària per adaptar-lo al currículum per competències. Ho hem viscut al llarg del curs.


Adéu a les qualificacions quantitatives (1 al 10) per introduir les qualitatives: ASSOLIMENT suficient, notable, excel·lent o no-assoliment.
Bo, negatiu, dolent? Cal fer una valoració ara al final de curs. Ara bé, el que caldria és que l'ENSENYAMENT deixés de tenir tant de canvis i fos CONSTANT. La millor pedagogia demana: sedimentar. És ben cert que l'ESO és un tram gens solucionat des que va entrar arran de la llei d'ensenyament nova per a tot l'Estat Espanyol. I no s'ha trobat encara com portar-la ni com fer-ho. Dels 12 als 16!!!! Edat de canvis físics, psíquics i socialització.
Escola pública, concertada, privada. Totes haurien de ser estatals, PER TANT, GRATUÏTES i oferir PROJECTES PEDAGÒGICS DIFERENTS. I obligades les temàtiques: HISTÒRIA DE LES CULTURES DE RELIGIONS com EDUCACIÓ EN VALORS CÍVICS. Una escola demòcrata i per tant plural. Sense oblidar que vivim immersos en un món digitalitzat.
No és gens fàcil aquesta tasca, i és un compromís de tota la societat. Aleshores s'ha de parlar d'EDUCAR. Això correspon a tothom.
Edificis i Professorat pertanyen a la segona part del XX. Alumnat totalment del segle XXI.

Jaume Patuel i Puig

Pedapsicogog. Psicoanalista psicòleg-psicoterapeuta.
jpatuel@copc.cat