Una nova consciència

Està sorgint un nou model de viure a escala mundial. Una nova consciència.

Blocs, apunts psicologics-una nova consciencia

Estem vivint un gran moment històric i cavalquem entre dos grans models. Dit d’una altra forma: Està emergent o sorgint un nou model de viure a escala mundial. Les xarxes virtuals com les TIC ho faciliten: Una nova consciència.


No és el mateix viure que existir. Existir és manifestar-se a l’Univers, ocupar un espai en ell. Viure, així, amb majúscula és conscienciar que això passa, adonar-se que passa. Ser-ne conscient. Conèixer els seus perquès, els seus coms, i que al Cosmos no es repeteix res. Tot es transforma sense repòs. I tot va orientat en un sentit evolutiu. L’evolució és un fet.

Cal un treball personal on intervé la voluntat. És una forma d’experienciar. Aquest estat o nivell de consciència pertany a un àmbit superior o un nivell superior de consciència. És tota una forma de treball interior, a l’abast de tota persona que sigui exploradora, indagadora, buscadora del món interior. Demana esforç com demana esforç conèixer i viure l’art, la música, la poesia, l’estètica i tantes altres realitats humanes, que no són imprescindibles per sobreviure, però fan viure.

És fer treballar també el cap, el món cognitiu, certament, però en segon lloc. En primer lloc, és el treball del món experiencial. Una experiència que obre finestres de l’interior de l’Esser Humà. Connexió amb una Totalitat. Un viure senzillament connectat amb el fons d’un mateix.

Certament no és un punt de partença sinó d’arribada. Com el barquer que des de la seva barca veu l’horitzó, però no l’ateny amb la mà, però l’horitzó li dóna força, l’empeny. I no per això ha de deixar de remar, sinó tot el contrari. Peus a terra (remar la barca) i ulls mirant endavant (l’horitzó de la mar). I la mà posada amb fermesa al timó, malgrat la calor, la pluja, la tempesta per tal de no perdre el rumb.

I aprofito l’avinentesa per informar que el dia 4 de Juny, dimecres, a la Llibreria MARESME, C/ Isern 41, hi haurà la presentació del meu llibre El ser Confianzal: Fe y confianza del ser humano en el ser humano, per Jorge Blaschke, periodista científic. A les 19:30hs.

 

Jaume Patuel i Puig

Pedapsicogog. Psicoanalista psicòleg-psicoterapeuta.
jpatuel@copc.cat