L’hora de la gosadia

Sènior: Josep Aracil i Xarrié-President d'Eurosènior

Opinió 2014/2015, senior-hora de la gosadia

Ens trobem en un moment de canvis transcendentals en la història com mai s’havia donat. La veritat de les coses ha deixat de ser absoluta, per convertir-se en relativa en funció del seu context històric. El que avui dia és blanc, temps enrere podria no haver-ho estat i possiblement tampoc ho serà en el futur.

La majoria de veritats absolutes que havien sustentat la nostra visió del món, s’han convertit en relatives i angoixants, a l’esdevenir personalment interpretables. Aquesta nova manera d’entendre la vida, genera dubtes i reptes molt importants i aclaparadors, que cal afrontar de forma personal, no essent vàlides les excuses de que tot el que ens passa és culpa dels altres. La vida s’ha convertit en un present problemàtic que configura un futur que ningú sap ben be com serà.

Aquesta nova realitat ens porta cap a nous camins desconeguts, que obliga, si més no, a les persones vitalment compromeses, amb moltes ganes de viure, a involucrar-se en projectes innovadors i creatius com una gran oportunitat històrica que cal aprofitar. És el moment adequat per aventurar-se en una revolució positiva, pacífica i viable per crear un nou sistema alternatiu a l’actual sistema capitalista obsolet, rebutjant plantejaments reformistes, populistes i demagògics.

Cal apostar per canvis radicals, com el de la via anglesa, creadora anys enrere de la revolució industrial i en l’actualitat del moviment de Transition Towns (comunitats en transició) centrat en les persones i no en els diners.
És l’hora de la gosadia!.