Impactant aposta visual a la batalla de les Termòpiles de Frank Miller

“300”. Zack Snyder. Estats Units. 2006

L’argument: A finals del segle V a.C, l’imperi persa, amb Jerjes al capdavant, exigeix als grecs la seva rendició. És llavors quan Leònides, el rei de la ciutat grega d’Esparta, decideix enfrontar-se als perses amb només 300 guerrers. Aquesta lluita suicida decidirà el futur de Grècia i de la civilització occidental i serà recordada pels segles dels segles.

L’anècdota: Basada en la novel·la gràfica de Frank Miller i Lynn Varley, ‘300’ narra la mítica batalla de les Termòpiles. Frank Miller recorda que la primera vegada que va sentir a parlar d’aquests fets va ser quan, de petit, va veure la pel·lícula ‘El león de Esparta’ de Rudolph Maté (1962).

Diagnòstic: Partint de la riquesa visual del còmic de Frank Miller, el film ‘300’ destaca per la seva impactant aposta estètica. I és que el minusciós treball dels seus creadors, desplegant les brillants possibilitats que ofereixen les arts digitals, marca un punt d’inflexió en el cinema èpic dels darrers temps. És pur entreteniment i espectacle a un ritme trepidant. No hi ha una voluntat de ser fidel a la realitat històrica, ni tampoc de dotar la narració i els personatges de certa consistència. Simplement, es tracta d’impressionar el públic i de captivar-lo amb imatges impossibles i instants irrepetibles.

Efectes secundaris: Adient per aquells espectadors que el que més valoren en una cinta d’acció és la qualitat de les batalles i el seu grau de violència explícita.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: