Imprimir aquesta pàgina

“Quarantena”

Rec 4: Apocalipsis. Jaume Balagueró. 2014

Cinema 2014/2015, REC 4 Apocalipsis

La darrera entrega de la popular i rendible franquícia, que torna a dirigir el seu creador, el lleidatà Jaume Balagueró, i que va ser la pel·lícula inaugural del 47 Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya Sitges, entronca amb la primera entrega de la saga, recuperant la reportera interpretada per Manuela Velasco. Evacuada de l’edifici infectat de l’Eixample, i juntament amb altres personatges d’entregues anteriors, la retrobem en un laboratori secret d’un vaixell mercant.

L’aïllament i l’espai únic esdevenen de nou les armes dramatúrgiques habituals de la saga “Rec” per oferir una nova pel·lícula sobre el contagiós virus zombi que es propagarà sense remissió entre la incrèdula tripulació i l’enigmàtic equip mèdic, enmig d’una cerimònia de fe gore. Com un alien descontrolat enmig d’una nau marina que solca el mar, la llavor del mal, la mortífera plaga, s’expandeix exponencialment anorreant l’extens i divers grup humà.

Retrobem un esquema argumental repetit que no ofereix massa sorpreses i recorrem així als llocs comuns del gènere com a fórmula eficaç per un previsible entreteniment. Tot i que ara es prescindeix del recurs de la càmera subjectiva o la tècnica del metratge trobat de les primeres entregues, Jaume Balagueró aposta rutinàriament pel format tradicional del terror de caràcter claustrofòbic, amb les corresponents dosis de corredisses, ensurts o sorpreses i, també, les pertinents bromes.