Qui adapta els inadaptables?

Watchmen. Zack Snyder. USA. 2009

L’argument

En uns anys 80 on Nixon va guanyar a Vietnam gràcies als superherois, un d’aquests és assassinat en misterioses circumstàncies. La resta de superherois retirats que formaven equip amb ell es veuran immersos en una investigació que destaparà molt més del que s’esperen.

L’anècdota

Al llarg dels anys, un gran nombre de directors han estat interessats en portar Watchmen al cinema. Entre ells, Terry Gilliam i Darren Aronofsky. Finalment, l’encarregat ha estat Zack Snyder, que ja va adaptar una altra novel·la gràfica “inadaptable” a 300, amb gran èxit de taquilla.

Diagnòstic

Una història negra de misteri i conspiracions amb superherois disfressats com a protagonistes en uns anys 80 sobre els que plana l’amenaça nuclear de la guerra freda és un tema que espantaria qualsevol director. Snyder, però, ha decidit apostar pels efectes especials no com a eina per a grans explosions sinó per a fer reals unes trames que haurien estat molt dificils d’adaptar en el passat. Watchmen és una història profunda que enganxa però que no té el ritme trepidant d’altres adaptacions de còmic. En aquest cas s’explica una història amb rerefons i s’allunyen els herois de la simple guerra entre el bé i el mal.

Efectes secundaris

Una cinta d’herois retirats que planteja temes sobre la societat que encara són vigents avui en dia. Una profunditat que pot espantar els que busquin una cinta d’espectacle pur i dur.