Nou platges i quatre ports del Maresme reben la Bandera blava

Es tracta d'un reconeixement que atorga anualment la Fundació Europea d’Educació Ambiental en reconeixement de la seva qualitat

El Tot 2017/2019, foto noticia portada- port de mataró (1885)

Nou platges i quatre ports maresmencs han rebut aquesta setmana el distintiu de la Bandera Blava. Es tracta d'un reconeixement que atorga anualment la Fundació Europea d’Educació Ambiental a les platges i ports que compleixen una sèrie de condicions ambientals i instal·lacions, en reconeixement de la seva qualitat.

Aquest programa està dirigit especialment a platges i ports a nivell internacional, ja des de 1987 a tota Europa i des de 2001 també a la resta del món. Precisament, el programa de Bandera Blava promou el desenvolupament sostenible de les zones marines i d’aigua dolça. Proposa a les autoritats locals i als operadors de platges assolir uns estàndards elevats en quatre categories: qualitat de l'aigua, gestió ambiental, educació ambiental i seguretat.

L’edició del 2020 ha reconegut a la comarca un total de nou platges:

- La platja Dels Tres Micos, de Caldes d’Estrac
- Garbí, de Calella
- Canet, de Canet de Mar
- El Masnou
  i Ocata, del Masnou
- Malgrat (Centre)
  i De l’Astillero, de Malgrat de Mar
- La Riera, de Pineda de Mar
- Les Barques (Sant Pol), de Sant Pol de Mar.

Maresme Week 2015

Pel que fa als ports del Maresme, quatre han rebut el reconeixement:

- C.N. Arenys de Mar
- C.N. El Balís (Sant Andreu de Llavaneres)
- Consorci Port de Mataró
- Port Masnou.

En total, a Catalunya han rebut la Bandera blava 95 platges i 23 ports.

Platges Biosphere

A més de rebre les Banderes blaves, les platges de la comarca poden adherir-se al Compromís per la Sostenibilitat Biosphere, un distintiu que prioritza la qualitat i sostenibilitat turística i es basa en un seguit de paràmetres que garanteixen la qualitat del servei al turista. Aquest compromís, a la comarca, es gestiona a través del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme i amb la coordinació de la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç.

El passat any 2019 van renovar la seva distinció al Compromís Biosphere les platges Garbí, les Roques i Platja Gran, a Calella; la platja de la Riera i la dels Pescadors, a Pineda de Mar; la platja de Llevant, a Santa Susanna i Les Barques, L’Estació i el Balís, a Sant Andreu de Llavaneres. Enguany, s’han adherit al programa les platges d’Ocata i el Masnou, del Masnou; les de Bellamar i Llevant, de Premià de Mar i la platja de Sant Vicenç de Montalt.