Imprimir aquesta pàgina

Pugen un 7 per cent els residents a l'estranger

Un informe del Consell Comarcal situen França, l'Argentina i Alemanya com a principals destinacions

Instagram Tot a taula 2018 - maresmencs a l'extranger

El darrer informe de l'Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal situen el nombre de maresmencs i maresmenques residents a l'estranger en 11.116, un 7,18% més que l'any passat. Els principals països de destí són França, l'Argentina i Alemanya, tot i que en els darrers anys hi ha hagut un auge de migracions a Irlanda, Noruega i Gàmbia. D'altra banda, els països que han registrat una caiguda en el nombre de maresmencs són Turquia, Filipines i Cuba.

Les xifres d'enguany posicionen el Maresme com la quarta comarca catalana amb major nombre de persones residents a l'estranger, gairebé el triple del volum registrat el 2009.

Nous destins
Els darrers anys hi ha hagut un auge de migracions a Irlanda, Noruega i Gàmbia

Mataró és líder

Dels municipis del Maresme, Mataró és el que registra un major nombre de residents a l'estranger, amb 3.113 persones, seguit de Calella (841), Premià de Mar (836), Pineda de Mar (727) i El Masnou (567). El nombre de població resident a l'estranger ha augmentat a tots els municipis del Maresme llevat de Sant Iscle de Vallalta i Tordera, tot i que ambdós es mantenen en la mitja dels municipis amb més migració.

Més homes que dones
Fins a l'any 2014, el nombre de dones resident a l'estranger va ser superior al d'homes, però a partir del 2015 les dades es van capgirar. El registre d'aquest any mostra un 51,06% d'homes davant un 48,94% de dones. El nombre de nous inscrits manté els resultats amb un increment d'un 7,77% d'homes (409 nous inscrits) i un creixement del 6.58% per a les dones (336 noves inscrites).