Caldes d’Estrac s’inscriu al Projecte Viles Florides

El Maresme és la comarca amb més Viles Florides, un moviment que promou la transformació de pobles i ciutats a través de la flor i la planta ornamental

Caldes d'Estrac

Caldes d’Estrach s’incorpora al Projecte Viles Florides que promou la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), una iniciativa que treballa per la transformació d’espais de pobles i ciutats de Catalunya a través de la flor i la planta ornamental. La recent incorporació de Caldes al moviment reforça el lideratge del Maresme com a comarca catalana amb més Viles Florides de Catalunya, la qual té un total de 17 Viles Florides. Aquest és un distintiu pels municipis que treballen per la transformació dels espais públics a través de l’enjardinament i millora d’espais verds.

Des de Caldes d’Estrach han apostat per sumar-se a la iniciativa per millorar els entorns d’esbarjo del municipi, oferir més espais verds i implicar-se en la transformació de l’espai públic. El projecte espera rebre la implicació ciutadana amb la participació de particulars, empreses i institucions que promoguin la sostenibilitat ambiental i paisatgística i la conservació i difusió del patrimoni vegetal.

Una iniciativa oberta a tothom

Viles Florides es proposa posar èmfasi en la riquesa natural i paisatgística del país i és un projecte obert a tothom que lluita per la protecció dels espais verds, la conscienciació social cap a les polítiques sostenibles i desenvolupar economies locals a través d’una bona imatge dels parcs i jardins.

La Flor d’Honor

Un jurat especialitzat de la CHOC entrega anualment entre una i cinc Flors d’Honor, un distintiu per a les viles florides en el que es valoren elements com el patrimoni vegetal i paisatgístic de la vila. També tenen en compte, a l’hora de decidir les Flors d’Honor, la relació entre espais verds i habitants del municipi, la diversitat floral, la singularitat dels espais, el seu manteniment, la sostenibilitat i la qualitat dels subministraments vegetals, entre molts altres aspectes.