Imprimir aquesta pàgina

Estem en l'inici d'una temporada esportiva molt incerta

Fins ara només Club Hoquei Mataró i el femení de la Unió Esportiva Mataró han jugat partits oficials

200907Bas_Viladecans-UEMfe

En altres circumstàncies, diferents de les que estem vivint, en el passat cap de setmana ja haurien començat les competicions catalanes de futbol, però la pandèmia ha portat al seu endarreriment, igual que el de la majoria de les competicions esportives.

Moltes d’elles ja tenen el calendari a punt, a l’espera de veure com va evolucionant el tema del Covid-19. Anem a fer una repassada de com alguns dels esports tenen previst l’inici de la temporada 2020-21.

Hoquei Patins (Masculí)

200826HP_CHMtemps

Han estar els més “matiners” perquè ja s’ha disputat la Lliga Catalana, en la qual el CH Mataró va caure davant del FC Barcelona en els vuitens de final.

L’OK Lliga, a la qual ha ascendit el CH Mataró, està previst que comenci el dia 26 de setembre amb la visita del CP Voltregà al Pavelló Jaume Parera.
Completen el grup de la màxima categoria estatal: FC Barcelona, Liceo de La Corunya, Taradell, Lloret, Palafrugell, Igualada, Noia, Caldes, Girona, Vic, Calafell, Reus Deportiu, Lleida i Vendrell.

Hoquei Patins (femení)

Hoquei CH Mataró - Voltregà B

L'equip del CH Mataró jugarà a la Nacional Catalana, que té previst el seu inici el 27 de setembre. El calendari de la competició estàva previst que sortís aquesta setmana.

Handbol (Masculí)

Handbol JH Mataró - La Roca

El Joventut Handbol Mataró continuarà a la 1a Estatal, que té previst el seu inici el dia 3 d’octubre amb desplaçament de l’equip mataroní a la pista de l’Handbol Palautordera. El grup és de 16 equips, tots ells catalans, igual que la temporada passada.
La resta de rivals seran: Sant Quirze, La Roca, OAR Gràcia, Sant Esteve Sesrovires, Montcada, Granollers B, Sant Joan Despí, Sant Esteve Palautordera, Esplugues, Poblenou, Sant Cugat, Banyoles,  tots ells vells coneguts, i Terrassa i Sabadell, que han pujat a la categoria.

Handbol (Femení)

Handbol JH Mataró - La Roca

El Joventut Handbol Mataró tornarà a jugar a la Divisió Plata Estatal en un grup de 14 equips igual que la temporada passada, amb 9 d’ells catalans.
El primer partit serà el dia 26 de setembre a la pista d’Associació Lleidatana. La resta de rivals seran: Sant Quirze, La Roca, Sant Joan Despí, Amposta, Gavà, OAR Gràcia, Sant Vicenç, Benidorm, Elda, Mislata, Castelló i Almassora.

Bàsquet (Masculí)

Els dos equips mataronins estan en el mateix grup de la fase prèvia de la Lliga Catalana EBA, la competició que obre la temporada oficial.

181201Ba_Derbi3

El Mataró Parc Maresme rebrà el Lliçà d’Amunt el dia 20 de setembre. La UE Mataró Germans Homs visitarà l’equip vallesà el dia 26 de setembre. El dia 4 d’octubre hi haurà derbi local al Palau Josep Mora.

Després els dos equips mataronins també estaran en el mateix grup de la conferència C de la Lliga EBA Estatal, on els equips han quedat repartits en tres grups.
El campionat ha de començar el cap de setmana del 3 i 4 d’octubre. El Mataró Parc Maresme rebrà el Mollet i la UE Mataró Germans Homs jugarà a la pista del Gironès Bisbal.
La resta d'equips del grup són: Maristes Ademar Badalona, Sant Antoni Eivissa, Moncayo, Granollers, Joventut Badalona B, Quart, Badalonès i Alfindén.

Bàsquet (Femení)

És un altre dels esports que ja ha iniciat la temporada oficial. Amb la disputa de la fase prèvia de la Lliga Catalana Femenina 2.

Advisoria 1920 UEM 2021

La UE Mataró Germans Homs ja ha debutat, perdent a la pista del Viladecans per 69-66. El dia 12 de setembre va rebre el Sant Adrià perdent per 43-62.
L’Advisoria Boet Mataró va debutar contra el GEiEG de Girona el 12 de setembre, en un grup on només hi ha aquests dos equips. La victòria va ser per a l'equip mataroní per 81-66.

Més endavant els dos equips mataronins estaran en el mateix grup de la Lliga Femenina 2 a nivell estatal, que té previst l’inici del campionat per al cap de setmana del 3 i 4 d’octubre. L’Advisoria Maresme jugarà el primer partit a la pista del Lima Horta, i la UE Mataró Germans Homs, que retorna a la categoria, rebrà el GEiEG Uni Girona.
Completen el grup (un dels tres de la Lliga Femenina 2) els següents equips: Moncayo, Stadium Casablanca, Sant Josep Obrer de Palma, Joventut Badalona, Viladecans, Bàsket Almeda, Sant Adrià, Andratx, Barça CBS i Segle XXI.

Futbol (Masculí)

Futbol CE Mataró - Fundació Grama

La competició de 1a Catalana ha canviat de format i els dos grups s’han dividit en dos subgrups de 10 equips. En la segona fase els quatre primers de cada subgrup lluitaran per l’ascens.
L’inici de la temporada oficial s’ha endarrerit fins el dia 4 d’octubre i el CE Mataró es desplaçarà al camp del Llefià a Badalona. La resta de rivals seran: Guineueta, Les Franqueses, Sant Cugat, Sabadell Nord, Mollet, Rubí, Júpiter, Parets.

Per la seva part la UD Cirera i UD Molinos continuen en la 2a Categoria Catalana, que adopta un format semblant al de la 1a Catalana. Els dos equips mataronins estaran en un subgrup d’11 equips.
La lliga té previst el seu inici el dia 4 d’octubre i el Molinos ha de rebre el Tordera, mentre que el Cirera descansarà la primera jornada i en la segona del dia 11 rebrà el Malgrat.
La resta d'equips del subgrup són: Premià de Mar, Molletense, Vilassar de Mar B, Argentona, Sant Pol, Masnou, Lloreda, Montcada i Gramenet.

Futbol (Femení)

Futbol CE Mataró - Martinenc

El CE Mataró aquesta temporada continua a 1a Catalana a on ha ascendit la UD Molinos. Els dos equips estaran en un grup de 18 equips.

En la primera jornada del dia 4 d’octubre el CE Mataró rep el Cassà i el Molinos es desplaça al camp del Sant Quirze. La resta d'equips del grup són: Santa Perpetua, Montcada, Sant Adrià, Pontenc, Seagull B, Olot, Girona B, Santa Susanna, Vilassar de Mar, Santa Eugènia, Figueres, Torelló, Cabanes i Tona.

Waterpolo (Femení)

CN Mataró Waterpolo Femení 2020-21

També en waterpolo s’ha optat per desdoblar els grups de la Divisió d’Honor Estatal en dos subgrups més petits. L’equip del CN Mataró, que defensarà el títol, està en un grup de 6 equips i en el primer partit del calendari l’equip mataroní ha de visitar el CN Rubí, el dia 17 d’octubre. Els altres equips del grup són Zaragoza, Terrassa, Concepción i Sant Andreu.

Abans començarà la Copa Catalana, anomenat Torneig de la Represa. Els equips estan distribuïts en dos grups. En el primer partit el CN Mataró rebrà l'Horta el dia 16 de setembre. Els altres equips del grup són Rubí, Sant Feliu i Mediterrani.

Waterpolo (Masculí)

Waterpolo Quadis Mataró - Tenerife

Igual que en la categoria femenina el waterpolo masculí desdobla la Divisió d’Honor en dos grups més petits. El Quadis CN Mataró estarà en un grup de 6 equips i la competició té previst el seu inici per al dia 17 d’octubre, amb desplaçament de l’equip mataroní a Pamplona per jugar contra el WP Navarra. Els altres equips del grup són Barceloneta, CN Sabadell, Tenerife i Sant Andreu.

Abans també començarà la Copa Catalana, anomenat Torneig de al Represa. Els equips estan distribuïts en quatre grups. El Quadis jugarà el primer partit el dia 23 de setembre rebent el CE Mediterrani. Els altres dos rivals són Poblenou i Molins de Rei.

Futbol Sala (Masculí)

Futsal Aliança Mataró - Industrias Santa Coloma

El Futsal Mataró tornarà a jugar a la 2a Divisió Estatal B i ja coneix el subgrup de 10 equips que estarà format per CN Sabadell, Salou, Industrias Santa Coloma, Barceloneta, Denia, Futsal Mataró, Lleida, Segorbe i Penya Esplugues. Però encara no el calendari de la lliga que no començarà fins el 24 o 31 d’octubre.

L’Spall CFS Ciutat de Mataró jugarà a la 3a Divisió Estatal que ha de començar el 3 d’octubre amb desplaçament a la pista del Canet. En el mateix grup hi serà el Futsal Mataró B, que ha ascendit i que en la primera jornada rebrà el Montsant.

Futbol Sala (Femení)

Futsal Aliança Mataró - Almassera

L’equip femení del Futsal Mataró ha de jugar la segona temporada a 2a Divisió Estatal, en una competició que està previst que comenci el 3 d’octubre, però encara no té calendari.

Hockey herba (masculí)

Hoquei herba Iluro HC - Sant Cugat

L'equip de l'Iluro HC jugarà una temporada més a la 1a Catalana, categoria formada per dos grups de 8 equips. En la primera jornada que està prevista per al 19 de setembre visitaran el Can Salas de Terrassa.
La resta d'equips són: Pedralbes, EHC, Rimas, Sant Cugat, Catalònia i Polo.

Altres esports com el rugby, amb la presència del Rugby Club Mataró, o tennis taula, amb l'equip del Quadis CN Mataró, estan a l'espera de veure com evoluciona la pandèmia per decidir la data d'inici de les competicions.