Imprimir aquesta pàgina

De quan un jovenet Messi jugava contra el CE Mataró...

El debut del crac blaugrana amb el Barça B va ser fa 14 anys contra l'equip groc-i-negre

Ens ha arribat a les mans un vídeo, que està penjat a la xarxa, molt interessant del debut oficial de Leo Messi amb un equip sènior del FC Barcelona, al Barça B, quan encara era juvenil, i ja donava detalls de la seva grandíssima qualitat. I és que el rival del Barça B era el CE Mataró al "Mini Estadi", quan els dos equips jugaven a la 2a Divisió B.

180628EF_MessiCEM

Va ser el dia 6 de març del 2004 en la 28a jornada del campionat. El CE Mataró ocupava la 17a plaça amb 28 punts, en un lloc de descens del qual l'equip que preparava Joan Vilà no podria sortir-ne, començant la llarga davallada de l'equip groc-i-negre que l'acabaria portant fins a la 2a Catalana. El Barça B era el 4t classificat amb 46 punts i necessitava sumar els tres punts per confirmar-se en la plaça de promoció d'ascens en la qual estava situat i del qual acabaria caient al final.

Per Barça B van jugar: Jorquera (que dues temporades abans havia estat portar del Mataró), Dani Fernàndez, Peña, Peque (l'Alberto Aybar que la temporada passada va ser l'entrenador del CE Mataró), Tiago Calvano (brasiler), Ros, Sergio Santamaria, Arnau, Sergio Garcia (l'actual jugador de l'Espanyol), Alberto Manga (que la temporada anterior havia estat al Matartó) i amb el 10 un jovenet argentí de nom Leo Messi. Després entraria en joc Joan Verdú, el que seria destacat jugador de l'Espanyol i està jugant a la Xina.

Pel CE Mataró ho van fer el brasiler Fabio, Aitor Olmo, Gimeno, Migue (que després arribaria a ser capità del Girona a 2a), Roberto, Santi Asensio, Pitu Barkero, Óscar (el germà de Xavi Hernàndez), Jordi Martínez, Toni Mora i Torrecilla. Tot un gran equip que no va aconseguir mantenir la categoria.

El partit es va decidir als 36' amb un solitari gol de falta de Sergio Santamaria que rebotà en Aitor Olmo despistant Fabio.

A les pàgines del Tot Esport es deia el següent:

"El Mataró no va tenir la capacitat suficient per puntuar al Min-Estadi en un partit de molt de control i de poca qualitat, aportada en comptagotes pels dos talents de l’equip blaugrana: Sergio Garcia, que havia estat a punt de ser cridat amb el primer equip però finalment va quedar descartat, i per Leo Messi, un argentí de 16 anys que fins ara jugava al juvenil i que sembla cridat a donar grans tardes de futbol a l’afeccionat blaugrana."

Imatges de Messi en aquell partit

El 16 d'octubre següent, ja amb 17 anys, debutaria amb el primer equip al camp de l'Espanyol, en un partit que acabaria amb victòria blaugrana per 0-1.