Un exercici de futurologia de l'esport

Després de mirar cap al passat amb el número dedicat als Jocs de Mèxic de 1968, La Fosbury fa un salt endavant per imaginar com serà l'esport del futur

  • Fosbury
  • Dijous, 28 Febrer 2019 12:43

Ciutat 2017/2019, FOSBURY

El número d'hivern de 'La Revista de tot l'Altre Esport' ja ha sortit del forn i està a punt per a la seva audiència. La Revista Fosbury #32 aprofita la calma hivernal per pensar sense presses com funciona l'esport i quins són els grans canvis que està vivint en els darrers anys per entendre el recorregut que pot seguir en els lustres vinents. Les pàgines centrals de la revista procuren plantejar alguns escenaris, obrir interrogants i obrir un espai, també, per a allò que ja està passant i que probablement no rep encara la nostra atenció de forma habitual.

D'entrada es fa l'exercici de pensar quin model de Jocs Olímpics hi haurà d'aquí a tres dècades i combinen la cita esportiva més clàssica amb una entrevista a una de les estrelles dels e-Sports, Sakke, que ajuda a entendre molt millor com funcionen els esports electrònics, cada cop més arrelats a casa nostra i arreu del món.

Parlar de futur també és incloure la realitat virtual com un mecanisme que pot sacsejar les estructures esportives que coneixem i d'aprendre a estimar nous esports com les curses de drons, una disciplina espectacular.

On la puc trobar?
A Mataró, La Fosbury, físicament, es pot trobar
a Abacus i a les oficines del Tot Mataró
La subscripció per als quatre números anuals es pot fer a www.fosbury.cat/paper

Qúestió de tecnologia

La tecnologia, molt present en aquest número, també es fa present quan ens fixem en la prevenció de lesions i el protocol Concussion. Però més enllà de la tecnologia també fan una mirada de gènere prou optimista cap al futur i reflexionen sobre el rol i els interessos dels aficionats amb un reportatge sobre com veiem les grades (mig buides o mig plenes?).

Ciutat 2017/2019, FOSBURY

Altres continguts

El número 32 destina les pàgines finals del 'tercer temps' a conèixer en profunditat una esportista tenaç i persistent com poques. L'aixecadora de pes paralímpica Montse Alcoba és l'entrevistada d'aquest número després de completar un 2018 brillant i mirar cap als Jocs Paralímpics de 2020 (i també de 2024) carregada d'ambició esportiva. Una història esportiva que combina amb la feina i amb la vida familiar i que encara amb un somriure permanent. Una persona, sens dubte, que val la pena conèixer de prop.

Amb col·laboradors de luxe com Mònica Usart o Antoni Bassas, les seccions de l'escalfament i de la zona mixta ens permeten fixar-nos en joves talents com la gimnasta de trampolí Marina Chavarria, en personatges històrics vinculats a l'esport com Pompeu Fabra o bé amb un debat candent i de plena actualitat sobre l'organització d'uns Jocs Olímpics d'hivern als Pirineus.