Un palmarès de set noms amb mèrits

La naturalesa popular del Mataroní de l'Any ha permès que a la llista de guanyadors hi convisquin noms provinents d'àmbits socials ben diferents

  • Redacció // Fotos: arxiu
  • Dimecres, 07 Desembre 2016 10:18

Especials 2014/2015, mataroni de l'any-maribel Nieto 2

La paraula dels mataronins s'ha fet sentir, mitjançant els seus vots, els darrers set anys amb l'elecció del Mataroní de l'Any. Veure el palmarès de guanyadors del certamen és un bon exercici per veure-hi noms provinents d'àmbits ben diferents els uns dels altres i és que la mateixa heterogeneïtat dels habitants de la ciutat s'ha plasmat en currículums ben diferents que s'han premiat.


Pep Manté, Joan Antoni Ciller, el Pare Joan, Ramon Salicrú, Diego Herrera, Lara Sànchez i Maribel Nieto no tenen, segurament, cap altre vincle comú que el de ser mataronins. I és que aquest és l'únic requisit per aspirar a guanyar el guardó. Que et proposin. I que després et votin. A tots set els van fer guanyadors.

Mataroní de l'Any, pep manté 2009
2009 Pep Manté
A títol pòstum, Pep Manté va ser escollit 'Mataroní de l'Any' després de tota una vida d'implicació social i de tenaç trajectòria com a advocat.

Mataroní de l'Any, j.a. ciller 2010 2010 Joan A. Ciller
L'impulsor d'EPMA Solidària va rebre el guardó com a recoixement, sobretot, a l'èxit de la primera Mataró Camina per l'Alzheimer.

Pare Joan Herrero 2011 Pare Joan
El popular religiós Joan Herrero, molt estimat per la comunitat de Santa Anna va ser escollit a títol pòstum després d'una vida com a escolapi.

Mataroní de l'Any, ramon salicru 2012 2012 Ramon Salicrú
El mestre i historiador va rebre el guardó just en l'any en què es jubilava de la docència. També és molt actiu a la ciutat cultural i socialment.

Mataroni 2013, diego herrera2013 Diego Herrera
Herrera va liderar durant mesos la reivindicació dels afectats per l'estafa de les preferents i ho va capitalitzar alçant-se amb el premi popular.

Mataroní de l'Any, lara sanchez 2014 Lara Sánchez
La jove ninotaire mataronina s'ha fet un lloc amb els seus dibuixos inconfusibles, plens de tendresa i sàtira. Va donar la sorpresa sent guanyadora.

 Especials 2014/2015, mataroni de l'any-maribel Nieto 32015 Maribel Nieto
La vigent Mataronina de l'Any va ser Maribel Nieto, que rebia el reconeixement just en l'any en què es jubilava. Nieto és una oncòloga jubilada dedicada a la prevenció del càncer de mama durant dècades, una persona molt estimada a l'Hospital de Mataró i òbviament per totes les seves pacients. Sívia Serra, de l'Spam i Roger Cruañas del CN Mataró van ser segona i tercer.