La productora FACTEA presenta noves obres

El mataroní Moisès Maicas dirigeix les tres propostes escèniques de la temporada que ve

  • Berta Seijo
  • Divendres, 05 Juliol 2013 12:02

Moisès Maicas

La productora teatral FACTEA, fundada l’any 2012 i dirigida pels mataronins Marc Molina i Oriol Miras, presentarà durant la propera temporada tres noves produccions: “El Drac d’Or”, “Meitat i Meitat” i “Shakespeare on the Beat”. Són espectacles de diferent format, amb llenguatges i dramatúrgies heterogènies, però amb un mateix denominador comú: Moisès Maicas en serà el director.

“Meitat i Meitat”, de Daniel Keene, s’estrenarà a l’octubre a Can Gassol, dins del cicle “Fet a Mataró” de la Direcció de Cultura de l’Ajuntament. Els actors mataronins Pere Anglas i Xavier Alomà trepitjaran l’escenari amb aquesta obra traduïda al català per Anna Soler Horta. La primavera del 2014 faran temporada a la Sala Beckett.

El 22 de gener el Teatre Akadèmia de Barcelona acollirà “El Drac d’Or”, obra del dramaturg Roland Schimmelpfenning. L’alemany revela un drama social amb un ritme embogit i mostra amb ironia la part fosca del món globalitzat. Per últim, la versió musical de “El Somni d’una nit d’estiu” tindrà la seva primera aparició al marc del Festival Grec de Barcelona 2014. A “Shakespeare on the Beat” set actors, tres B-boys i un DJ interpreten en escena una versió nova i contemporània del gran clàssic anglès.