Cine Nuria: “Els nous temes són una barreja de pop electrònic amb melodies de tota la vida”

El duet format per Leo Rey i Fernando Herrero ha posat en marxa una campanya de micromecenatge, a través de Verkami, per editar en format físic el seu segon EP

  • Berta Seijo // Foto: Daniel Ferrer
  • Dilluns, 27 Maig 2019 10:35

Cultura 2019, cine nuria

Cine Nuria agafa embranzida per rellançar un projecte que va deixar els seus seguidors amb ganes de més. Ho fa gràcies a l’empenta de la Leo Rey, nova cantant del grup, i d’en Fernando Herrero, peça clau perquè la banda remuntés després de la marxa de la Laura Bellostas a Anglaterra. Renovats i amb ganes de publicar el seu segon EP en format físic, la formació mataronina de pop electrònic es troba en plena campanya de micromecenatge per aconseguir fer realitat el seu somni més immediat.


Com va arrencar la “segona vida” de Cine Nuria?

Fernando: Fa un any, quan vaig veure la Leo cantant amb el teclat a les xarxes socials. Ràpidament li vaig proposar que formés part del grup i així va començar tot.
Leo: Ens coneixíem des de feia molts anys i jo de seguida vaig acceptar. De fet, tot i que tinc experiència en altres bandes, aquesta és la primera vegada que estic en un projecte amb temes propis.

Seguiu apostant per temes en anglès?

F: Hem optat per un canvi d’idioma i compondre en castellà i català. Aquestes són les cançons que veuran la llum amb el nostre segon EP, que porta per títol ‘Otro futuro’. És un treball de pop electrònic, amb melodies alegres de tota la vida i lletres tristes que parlen de sentiments com l’amor, la pèrdua o l’amistat.

Tornar a començar no sempre és fàcil. En quina fase esteu?

F: Portem un parell de setmanes a Verkami, amb una campanya de micromecenatge per aconseguir els recursos per poder publicar el disc en format físic. El nostre objectiu era arribar als 1.000 euros, i ja els hem superat. Tot i això, el termini d'inscripcions estarà obert fins al 3 de juny.
L: Estem molt contents perquè la gent encara no ha sentit res nostre, però veiem que confien en nosaltres.

Cultura 2019, cine nuria

Confieu que aviat podreu gravar un àlbum amb més cançons i un productor darrere?

L: Tot arribarà, però no és el nostre objectiu a hores d’ara. Ara ens hem de centrar a fer concerts, compondre més temes i consolidar la personalitat del grup.
F: Abans de començar el Verkami vam enviar una sèrie de correus a productors com el cantant de Delorean, però el pressupost ens va fer enrere.

Quins directes oferireu aquest estiu?

L: L’any passat ens vam estrenar al Gafarrock de Premià de Mar, i aquest any hi tornarem. També tenim Les Santes: tocarem el 26 de juliol a l’Escenari Maresme.
F: Ens fa molta il·lusió poder tocar a la festa major de Mataró, ens retrobarem amb molts col·legues. És d’agrair que la música local tingui un petit espai al municipi. Ara només ens falta tocar a la Sala Clap; a veure si aviat ens hi poden fer un forat.