El Seguici de Barcelona serà a Mataró per Sant Simó

Les figures de la capital retornaran així la visita que va fer el seguici de Mataró a les festes de Santa Eulàlia

  • Redacció
  • Dijous, 06 Octubre 2016 17:05

Festes de santa Eulalia

Després que el seguici festiu de Mataró fos convidat per Barcelona a les festes de Santa Eulàlia, el febrer passat, el Seguici de la capital catalana tornarà la visita amb motiu de les festes de l'Aplec de Sant Simó. Serà el diumenge 23 d'octubre que el seguici barceloní visitarà l'ermita mataronina en companyia dels Gegants de Mataró i l'Àliga. De la mateixa manera que les figures mataronines van ser exposades al Palau de la Virreina barceloní, els elements de Barcelona estaran exposats del 24 d'octubre a l'1 de novembre a l'Ateneu de la Fundació Iluro.

El passat 14 de febrer les Diablesses, les momerotes, els dracs, els Gegants i l'Àliga van passejar-se per Les Rambles, el Carrer Ferran i la Plaça de Sant Jaume, on van fer els seus balls amb motiu de les festes de Santa Eulàlia. Mataró era la ciutat convidada d'aquesta festivitat dedicada a la patrona de Barcelona. Ara són els elements del seguici de la capital els que retornen la visita i ho faran anant fins a l'Ermita de Sant Simó, al barri de l'Havana.

Concretament, seran els Gegants de Barcelona, els Capgrossos Macers, l’Àliga, els Cavallets Cotoners, la Mulassa, el Lleó, el Bou, la Víbria, el Drac, la Tarasca, els Gegants del Pi, els Gegants de Santa Maria del Mar i el Ball de bastons del Seguici els que faran una mostra de cultura popular i tradicional, segons ha desvelat avui mateix l'Ajuntament de Barcelona.

A Sant Simó, els balls

La jornada començarà amb una cercavila, en què participaran tots els elements del seguici barceloní acompanyats dels seus amfitrions: els Gegants de Sant Simó, la Família Robafaves, els Nans i l’Àliga de la ciutat de Mataró. Tots plegats faran camí cap a l’ermita de Sant Simó, on es fa l’aplec, i seran rebuts per les autoritats. El moment culminant de la trobada serà quan tots els elements festius faran els seus balls amb acompanyament de música en directe.