El treball artesanal de Cristalleries de Mataró al Museu del Càntir

L'exposició "Passió pel vidre. 100 anys de Cristalleries de Mataró, una cooperativa singular" es podrà veure fins al 13 de setembre

  • Red - Argentona Comunicació
  • Dimarts, 07 Juliol 2020 11:40

Cristalleries Càntirs

Ja es pot visitar al Museu del Càntir d'Argentona l'exposició "Passió pel vidre. 100 anys de Cristalleries de Mataró, una cooperativa singular". Aquesta mostra a càrrec de l'Associació del Vidre Bufat de Mataró, va ser inaugurada aquest divendres i pretén donar a conèixer la tasca que feien els treballadors d'aquesta cooperativa més enllà de les bombetes i els termòmetres, objectes pels quals eren internacionalment reconeguts. Fora d'hores i durant els caps de setmana, feien feines més artesanes per a particulars, obsequis per a casaments, tornejos esportius... Aquestes peces són propietat de particulars i associacions i no es poden veure exposades a cap museu de manera permanent.

El president de l'Associació del Vidre Bufat de Mataró, Marcel Estrems, reivindica la importància del vidre i les característiques ben singulars de les obres que s'exposen al Museu del Càntir:

AUDIO: Entrevista de Ràdio Argentona al president de l'Associació del Vidre Bufat de Mataró, Marcel Estrems:

Cristalleries Mataró va ser una cooperativa, com diu el títol de l'exposició, singular. Tenia una àmplia obra social i cultural però, a més, va ser un referent internacional sobretot en la producció de bombetes i termòmetres, amb clients com Phillips. Va arribar a ser el major productor de bombetes d'Espanya i va arribar a tenir fins a 300 treballadors. Tot i que apostava per la innovació i invertia en tecnologia, l'automatització va fer desaparèixer l'artesania del vidre i, l'any 2008, Cristalleries Mataró va tancar.

Cristalleries Càntirs