Els Guardons Cultura Mataró 2016 tenen nova data i nou emplaçament

Els guardons es lliuraran el pròxim 17 de novembre durant la ‘Nit de la Cultura’ que tindrà lloc a l'espai de Can Gassol

Nit de la cultura

La primera ‘Nit de la Cultura’ es celebrarà finalment el divendres vinent dia 17 de novembre a les 19.00 h a Can Gassol – Centre de Creació d’Arts Escèniques, després d’haver-se suspès el passat 6 d’octubre. La celebració inicialment estava preparada per ser d'un caràcter més lúdic i festiu a la Nau Gaudí però amb el canvi de data l'acte ha estat modificat per un de més reduït a Can Gassol. En aquest cas el centre d'atenció seran les figures, col·lectius i iniciatives culturals més destacades de l’any 2016, a les quals es retrà homenatge. També volen que serveixi per reconèixer a totes aquelles persones dedicades a enriquir amb la seva tasca el panorama cultural i artístic mataroní. L’entrada a la Nit de la Cultura serà lliure però amb aforament limitat.

La primera edició dels Guardons Cultura Mataró, neix amb el propòsit de reconèixer la creació, la recerca i la producció de qualitat realitzada a la ciutat i al territori, i de fomentar la cultura i les arts com a parts constitutives de la seva personalitat i identitat. La ciutadania va poder presentar les seves propostes en diverses categories i el dia 17 es coneixeran els noms dels guanyadors.

Els guardons

Entre el mes d’abril i el mes de juny es va obrir un procés de presentació de candidatures en sis categories diferents en el qual hi va poder participar el conjunt de la ciutadania. La selecció dels guardonats la va fer un jurat integrat per sis persones de reconegut prestigi vinculades a l’àmbit de la cultura i de les arts, mitjançant l’avaluació de les diferents propostes rebudes. Aquests són el periodista i escriptor mataroní Manuel Cuyàs, Lluís Puig, Cèlia del Diego, Marga Viza, Lluís Gendrau i l’actor Joan Pera.

CiU aporta un vídeo de Lluís Puig

Davant el silenci de la regidora de Cultura, Núria Moreno a la petició que el grup de CiU li va fer demanant que s’inclogui la intervenció del Conseller Lluís Puig Gordi per videoconferència a la Nit de la Cultura, el cap del grup Quim Fernàndez ha decidit posar-se en contacte amb el conseller i demanar-li aquesta intervenció personalment. Fernàndez ha enviat una altra carta a la regidora amb un llapis de memòria adjunt amb un petit vídeo on el Conseller Puig Gordi excusa la seva assistència, felicita als guardonats i també a la Ciutat per la iniciativa de la Nit de la Cultura.
A la carta, Fernàndez manifesta a la regidora la seva confiança “que des de la Direcció de Cultura es projectarà el vídeo en el moment que es consideri més oportú durant el desenvolupament de la Nit de la Cultura”. A més, li recorda que en el Ple de dijous, 16, es va aprovar l’adhesió de Mataró la iniciativa #seientlliure i que, per tant, confia que avui a Can Gassol s’hi podran trobar 10 seients amb el nom dels presos polítics empresonats, alguns dels quals des de ja fa més d’un mes.