Rècord de projeccions al cinquè Mercat del Film

Vint produccions de factoria mataronina ompliran Can Gassol tot el cap de setmana

  • Mireia Biel // Foto: Mireia Biel
  • Dijous, 20 Octubre 2016 11:52

Cultura 2014/2015, mercat del film-presentació

El Mercat del Film arriba al seu cinquè aniversari amb rècord de projeccions. Fins a vint produccions es podran veure a l’espai de Can Gassol entre divendres i dissabte, totes elles fetes o vinculades amb Mataró, en un exercici de reivindicar l’audiovisual fet a la ciutat.   

El tret de sortida el donarà el vídeo Wonders de Carles Congost, el treball guanyador del 2n Premi de Videocreació impulsat per la Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya, de la qual el M|A|C forma part, igual que l’Arts Santa Mònica i el Loop Barcelona. A partir de les 21.30 h, el mateix Carles Congost punxarà música a la plaça de la Pepa Maca, davant de Can Gassol, acompanyat de servei de foodtruck, mentre es projectin les seves creacions audiovisuals a l’interior.

El gruix de la programació del Mercat del Film Vol.5 serà dissabte 22 d’octubre a Can Gassol. En total, es podran veure fins a 20 produccions “fetes per gent de Mataró o que tenen una vinculació amb la ciutat”, tal com va explicar un dels impulsors de la mostra i membre del col·lectiu Hotel Elèctric, Jesús Gonzàlez. S’hi veuran websèries, videoclips, curts de ficció, documentals, vídeos de publicitat.

Un dels moments àlgids serà la projecció de ‘Tito, the Phantom Monk’ de Dani Montlleó. L’artista mataroní fa una aproximació a la feina i la trajectòria vital de l’artista Tito Díaz. La 5a edició del Mercat del Film es tancarà amb el taller familiar “Improvisacions mòbils” amb telèfons mòbils i tauletes que es farà diumenge al matí.

"Crear xarxa"

Tot plegat té un objectiu clar: “copsar el moment actual de la producció local, aprofitant que som una ciutat on el món audiovisual es viu intensament i on hi ha molta gent que crea, però que no troba la manera d’exhibir-ho”, tal com explicava Gonzàlez. “El Mercat del Film no vol ser més que una jornada que englobi i centralitzi la projecció dels treballs i que ajudi a crear una xarxa de creadors en un espai com Can Gassol, que és una petita filmoteca”.