La Col·lecció Bassat, a les portes de celebrar la seva primera dècada a la Nau Gaudí

El Museu d'Art Contemporani de Mataró acollirà fins al 27 de setembre una mostra de 78 obres dedicada a la dècada dels anys 90, entre les quals destaquen vint quadres del pintor Albert Ràfols-Casamada

  • Redacció // Fotos: Daniel Ferrer
  • Divendres, 14 Febrer 2020 20:35

Col·lecció Bassat 1990-1999

Al novembre farà deu anys que es va fundar el Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró, entitat integrada per l’Ajuntament i la Fundació Privada Carmen & Lluís Bassat. Tot i que encara falten alguns mesos perquè arribi l’efemèride, l’espai expositiu ha acollit avui divendres la inauguració de la seva última mostra, dedicada a la dècada dels noranta.

El conegut com a Museu Bassat ha arrencat la temporada 2020 de la mà d’obres firmades per una quinzena d’artistes, entre les quals destaquen una vintena de quadres d’Albert Ràfols-Casamada, catorze de Daniel Argimon, deu de Jaume Genovart i set de Fernando Bellver. La resta pertanyen a pintors mataronins com Perecoll, Josep Maria Codina, Rosa Codina-Esteve i Josep Serra, i d’altres indrets com Miguel Condé, Montserrat Gudiol, Victor Mira, Josep Pla-Narbona, Agustí Puig, Isabel Salades i Miguel Zapata.

Col·lecció Bassat 1990-1999És la primera vegada que gairebé tots els quadres exposats a 'Col·lecció Bassat 1990-1999 (I)' veuen la llum en una galeria d’art, ja que fins ara estaven penjats a les parets de la casa que el reconegut publicista i la seva dona tenen a Llavaneres.

Una dècada en xifres

Durant aquests deu anys, el Consorci Museu Contemporani de Mataró ha acollit una desena d’exposicions de la Col·lecció Bassat a la Nau Gaudí, mostrant l'art contemporani de tot el segle XX.

L'obra de la Col·lecció Bassat ha estat present també als Estats Units i a Bulgària i en dotze ciutats més de Catalunya i d’Espanya. En conjunt, 1.793 obres de 159 artistes han estat transportades i exposades: 861 a la Nau Gaudí (682 pintures i 179 escultures) i 932 a altres seus (821 pintures i 111 escultures).

Pel que fa al nombre de visitants, fins al desembre de 2019 s'han registrat un total de 79.668 assistents. L'estimació per aquest 2020 és que puguin passar per la Nau Gaudí 9.500 persones més, el que suposaria tancar els deu anys amb una xifra que estaria al voltant dels 90.000 visitants.

L’exposició de la Col·lecció Bassat romandrà oberta entre el 14 de febrer i el 27 de setembre de 2020 i l’entrada és gratuïta. A més a més, com és habitual, es programaran visites guiades individuals per a grups i per a escoles, i tallers adreçats a cada un dels cicles formatius.