Un nou espai pel disseny a la ciutat

Des del dilluns, ha obert a la ciutat una botiga/galeria que reivindica els artistes locals

La Belén fa un any que viu a Llavaneres, tot i que fa vida a Mataró, i assegura que ja se sent mataronina. Va arribar del barri de Gràcia de Barcelona per establir-se al Maresme amb la seva parella. Entusiasmada amb el caliu i la vida als carrers de la capital, va decidir projectar un concepte nou a la ciutat.

Tenbei concept

El format Concept Shop ja existeix a grans ciutats com Barcelona, però ara per fi aterra a Mataró. Tenbei Concept neix com a botiga i galeria al centre de Mataró, a partir de la marca de papereria Tenbei Project. Tots els objectes que s'hi troben tenen un toc especial en ser de dissenyadors individuals i petits negocis, i algunes peces artesanals. L'espai servirà d’exposició d'obres creades per dissenyadors, fomentant així la compra de qualitat i proximitat enfront tot el que pot arribar de fora i en cadena, i alhora donar suport als artistes locals.

També serà espai d’exposició, amb la idea d’oferir cada mes una presentació d’un artista diferent. Coincidint amb Sant Jordi, la primera que es farà serà sobre un llibre, titulat Tenbei Poster Book, que acaba de crear amb l’ajuda de 24 artistes. “Venint de família d’impressors –comenta la Belén– vaig decidir realitzar el projecte”. Es tracta d’una publicació de 24 pàgines, amb una obra a cadascuna i la descripció de l’artista a la part de darrere. El que el fa original és el fet que cadascuna d’aquestes làmines pugui “arrencar-se” i convertir-se en una obra per emmarcar o regalar.

El llibre estarà exposat a partir de demà a la botiga, i qualsevol curiós que s’hi apropi rebrà l’entusiasta explicació de la Belén sobre el llibre i el concepte que el defineix. A més, es tracta d’un llibre solidari, ja que tots els royalties dels artistes estan destinats a una petita ONG de Barcelona, Streets of India, que treballa en una petita escola del país cobrint totes les necessitats bàsiques dels infants que hi ha.

Tenbei concept