Tres creadors amb el mateix cognom s’uneixen a La Destil·leria

Ricard, Therry i Ivan Jordà construeixen una mostra artística que vol compartir l’experiència de crear junts

  • Laia Mulà
  • Dilluns, 11 Juny 2018 18:08

Destil·leria Jordà

Un pare i els seus dos fills, tots ells artistes i creadors amb inquietuds i motivacions diverses, han impulsat una mostra conjunta a La Destil·leria de Mataró. Després d’un any creant junts i procurant pensar les obres com un tot, neix l’exposició ‘Contradiccions’. Es tracta de Ricard, Ivan, Therry Jordà, tres artistes mataronins que han decidit trobar-se i mesclar-se dins les seves pròpies contradiccions creatives. L’exposició juga amb els diversos espais de La Destil·leria, dues sales i el bell pati interior, per situar-hi la cinquantena d’obres inèdites que han preparat, jugant amb l’espai com si fos un tot.

Que dues generacions d’artistes amb un cognom en comú creïn conjuntament és una proposta innovadora i sense precedents, emmarcada dins el corrent avantguardista actual. El resultat és un discurs inèdit que fuig del format clàssic i aborda el muntatge amb diverses tècniques: escultura, collage, pintura i molt més. Malgrat que els artistes reconeixen la dificultat de posar-se d’acord a l’hora de crear, el resultat permet veure els tres llenguatges de cada un d’ells i la marca personal de cada artista, així com un punt de convergència entre els tres creadors.La destil·leria

Tres maneres de veure el món que s’interpel·len

L’exposició reflexiona al voltant de temes com la mort, la sexualitat, el naixement, la societat de consum o la permanència del sistema capitalista. Es tracta de tres maneres de veure el món que es barregen, s’interpel·len, s’entenen i es rebutgen, creant una nova interpretació del món.

Fins al 14 de juliol

L’exposició es pot visitar a l’espai de La Destil·leria fins al 14 de juliol de manera gratuïta. Seguidament, aquesta mostra donarà pas a la ja habitual exposició conjunta de diversos artistes de Les Santes, la qual enguany compleix cinc anys. Per celebrar l’aniversari serà una edició molt especial que unirà la seixantena d’artistes que han exposat a aquest espai al llarg de cada una de les edicions de la mostra.