Imprimir aquesta pàgina

Gisel Noé, premiada per l'Associació Catalana de Crítics d'Art

Premien la directora del Mataró Art Contemporani per ‘El Relat d’una exposició’

Gisel Noé

La directora del MAC, Mataró Art Contemporani, Gisel Noé va ser una de les guardonades per l’Associació Catalana de Crítics d’Art, divendres passat. Noé, cap d'Acció Cultural de la Direcció de Cultura de l'Ajuntament de Mataró, va rebre el Premi Educació per 'El relat d'una exposició' al M|A|C Mataró Art Contemporani. El guardó es va concedir per "haver generat un espai de col·laboració directa, transversal i semiprofessional que ha posat l’alumnat davant el repte i l’experiència de construir una exposició, copsant de primera mà els perquès de la creació artística". L'acte d'entrega dels premis va tenir lloc a l'Auditori del MACBA.

Una exposició feta pels alumnes

‘El relat d’una exposició’ era una exposició d’art contemporani amb alumnes de 5è i 6è de primària de les escoles Angeleta Ferrer i Montserrat Solà de Mataró. El projecte es va plantejar com a treball de curs, de caràcter transversal, en què aquests nens i nenes de 5è van rebre l’encàrrec d’idear una exposició d’art contemporani per a les sales d’exposicions de Can Palauet. Van fer de comissaris en sentit ampli i van aprendre, també, com es fa la producció de l’exposició i la van dissenyar.

Tretze peces de tretze artistes contemporanis van omplir Can Paluet. Eren obres d'Ignasi Aballí, Martí Anson, Isabel Banal, Bestué-Vives, Curro Claret, Enric Farrés Duran, Rafel G. Bianchi, Neil Harbisson, Jordi Lafon i Montsita Rierola, Mariona Moncunill, Perejaume, Raül Roncero i Belén Uriel.

Era un projecte que pretenia “fer conèixer l’art i els llenguatges contemporanis des de dins, amb l’objectiu d’explicar l’exposició amb les paraules d’aquests nens i nenes”.

El Relat d'una exposició