Mataró vol l'edifici de Bankia per al Tecnocampus

El ple aprova una proposta per reclamar a Bankia que cedeixi l'antiga seu de Caixa Laietana al Pla d'en Boet. L'edifici podria acollir l'ampliació del Tecnocampus

  • Anna Galdon
  • Dimarts, 19 Març 2019 08:54

L'edifici de Bankia

Una situació privilegiada a l'entrada de Barcelona i a la vora del Tecnocampus, unes dimensions de 32.000m2 i unes instal·lacions preparades per acollir grans empreses fan de l'antic edifici de Caixa Laietana (avui Bankia) un dels edificis abandonats més llaminers de la ciutat. És per aquest motiu que el Grup Municipal de Convergència i Unió, amb el suport d’ERC-MES, ha presentat una proposta aprovada al ple d'aquest mes de març perquè l'Ajuntament demani a Bankia que cedeixi l'edifici abandonat a la ciutat. La proposta, aprovada amb el suport de tots els grups polítics municipals amb l’abstenció del grup del PSC, demana al govern municipal que realitzi "totes les accions necessàries" per trobar una solució a un "magnífic espai situat en un punt neuràlgic de la ciutat".

L'objectiu final és que l'entitat de Bankia cedeixi el gran espai a la ciutat per poder-li donar un "ús ciutadà". Això voldria dir donar-li, per exemple, usos educatius o administratius. 

Possibles usos

Segons han explicat els promotors de la iniciativa, un dels possibles projectes de futur seria el de poder-hi acollir l'ampliació del Tecnocampus, situat molt a prop de l'edifici de Bankia. Això permetria, per exemple, acollir-hi serveis com ara una nova incubadora d'empreses. També s'ha posat sobre la taula l'opció d'aprofitar les instal·lacions per ubicar-hi o bé una part dels serveis administratius municipals o bé els arxius històrics i administratius de Mataró.

Compromís moral

Al text íntegre de la proposta presentada al Ple es destaca també que l'entitat té avui un "compromís moral amb la ciutadania de Mataró". Un compromís que caldria "esmenar d’alguna manera (recordem el cas de les  obligacions preferents)", assegura el text. Per aquest motiu, els grups municipals asseguren que seria "molt aconsellable" que Bankia pogués repensar poder col·laborar amb la ciutat.

Bankia té un "compromís moral amb la ciutadania de Mataró que caldria 
esmenar d’alguna manera"

 

L'edifici es va inaugurar el 2007 per ser la central de Caixa Laietana, que fins aleshores estava al carrer d'en Palau. La seva  construcció va costar 40  milions d'euros. L'espai visible es complementa amb tres plantes  subterrànies. Actualment l'edifici, de 32.000m2, està abandonat.