L'Ajuntament crea 61 places d'aparcament a la ronda de Sant Oleguer

L'espai d'estacionament s'habilita en semi bateria al mig de la calçada

Aparcament roda sant oleguerL'Ajuntament ha habilitat una zona d'estacionament permanent amb capacitat per a 61 vehicles a la calçada de la ronda de Sant Oleguer, en el tram comprès entre la plaça de Josep Cusachs i el carrer de Tàrrega, en el límit entre els barris de Rocafonda i Vista Alegre. La zona d'aparcament en semi bateria s'ha senyalitzat a la part central de la calçada.

Això ha causat que el nombre de carrils es redueixi a un per sentit, ja que s'han suprimit els carrils de gir. També s'ha aprofitat l'excés d'espai que hi havia en el carril d'aparcament, on sovint hi havia vehicles en doble fila, i ara s'ha destinat a les noves places d'aparcament.

La mesura, que va ser debatuda al Consell de Mobilitat, té com a objectiu millorar i eixamplar la superfície d'aparcament en aquesta zona de la ciutat. El fet de reduir l'amplada dels carrils en cada sentit, contribueix a la pacificació del trànsit, ja que l'ample de la calçada a la ronda de Sant Oleguer feia que els vehicles circulessin sovint a massa velocitat.

Més places d'aparcament

L'Ajuntament té previst dur a terme més millores en l'estacionament al barri de Rocafonda. Una de les reformes que s'està estudiant és la d'habilitar aparcament nocturn al carril bus de la carretera de Mata.