Les platges mataronines tornen a obrir les "seves portes" aquest dilluns

L'obertura ja és per "passejar, esbarjo i bany" i es demana una distància social entre persones que no convisquin de mínim de 4 metres a la sorra i 2 a l'aigua

Platja tancada

Una de les grans novetats de la Fase 2 a Mataró és que la ciutadania podrà tornar a fer ús d'un dels grans atractius de la ciutat: les platges. Recordem que l'Ajuntament de Mataró havia optat per no obrir-les com a mesura de prevenció, amb l'única excepció del carril d'accés a l'aigua per a practicar-hi esports aquàtics que es va posar en marxa el 12 de maig.

Amb el pas de Fase 1 a 2, però, Mataró ja permet l'accés a les platges "per passejar, esbarjo i bany". Estaran ja obertes les de Sant Simó, el Callao, el Varador i la de Ponent, mentre que l'Ajuntament recorda que la platja de Pequín "mai ha estat permès el bany per manca de condicions sanitàries".

Les recomanacions que donen les autoritats sanitàries són les següents:

- La distància social a les platges entre persones que no convisquin ha de ser mínim de 4 metres a la sorra. A l'aigua cal mantenir una distància mínima entre persones que no convisquin de 2 metres.
- Es recomana deixar lliures els primers 6 m de la vora del mar per facilitar l'entrada i sortida a l'aigua; així com no passejar, aturar-se ni jugar a la vora del mar.
Platja
- Cal estar atents als avisos que s'emetin per megafonia.
- No es pot fer ús dels aparells de gimnàstica, equipaments esportius i/o de joc infantil, que romanen tancats.
- Cal respectar les indicacions de les autoritats, els socorristes i el personal que realitzi les tasques informatives i de control.
- Evitar la formació de cues i utilitzar els serveis amb seny i mesura (lavabos, dutxes, renta-peus).
- Evitar compartir menjar, estris de bany o qualsevol altre objecte. Si és necessari, cal fer-ne prèviament la desinfecció.

L'Ajuntament informa que està treballant per poder habilitar els serveis a les platges que permeti la situació actual, per la qual cosa:

1. El servei de neteja de les platges està ja en funcionament.
Dia 114
2. Els lavabos públics estaran oberts des de dilluns 8 (de 9 a 21 h) amb un reforç de la neteja.
3. El servei de megafonia es posarà en marxa el dilluns 8 de juny per recordar a la població la necessitat de complir les normes i recomanacions, especialment pel que fa a la distància social de seguretat i demanar un ús responsable de les platges.
4. Les dutxes i el servei de vigilància, salvament i socorrisme no funcionaran fins al 15 de juny. Es reforçarà la neteja de les dutxes.
5. Les guinguetes de restauració, gelats i begudes disposen des de finals de maig d'autorització per a la seva instal·lació i funcionament amb les limitacions previstes en cada fase.
6. El passeig Marítim, des del Port de Mataró fins a Sant Simó, seguirà tancat a la circulació de vehicles fins a nou avís.
Està en marxa la contractació d'agents cívics per fer tasques de control d'aforament i informació als usuaris de les platges. A més, s'està estudiant la contractació de sistemes tecnològics que ajudin a fer el control presencial. Aquestes eines de control es posaran en funcionament tan bon punt sigui possible.