Ja se superen les 2.000 denúncies des de l'inici de l'Estat d'alarma

En els darrers quinze dies ha baixat el ritme de sancions administratives per no respectar correctament el confinament, però han pujat les denúncies judicials

Controls confinament policia

Amb les 39 denúncies interposades aquest dimarts a Mataró per no complir correctament les restriccions de mobilitat decretades per l'estat d'alarma s'ha superat la barrera de les 2.000 denúncies totals des del 14 de març.

Tot i això, cal destacar que en els darrers dies la mitjana de denúncies diàries ha baixat de manera destacable. I és que si fa quinze dies dèiem que la mitjana durant el primer mes fregava la cinquentena de denúncies diàries, les dues darreres setmanes ha baixat considerablement superant per poc la trentena de denúncies diàries.

El que sí que ha pujat de manera important és el ritme de denúncies judicials, ja que si després del primer mes de confinament n'eren 19 ara en gairebé s'han doblat.

Les dades des del 14 de març

- S'han interposat 2.015 denúncies administratives
- S'han interposat 36 denúncies judicials

- S'han identificat 12.328 vehicles
- S'han identificat 7.140 persones

Controls confinament policia

Recordeu que per acabar de frenar la corba de casos i contribuir entre tots a aturar la pandèmia del Coronavirus és molt important respectar el confinament, reduir els contactes socials i la mobilitat. Des de l'Ajuntament es recorda que la compra d’aliments, medicaments o d’altres béns de primera necessitat no pot ser una excusa "per sortir contínuament al carrer, romandre-hi durant llarg temps o allunyar-se del domicili". D'aquesta manera, recomanen que s'intenint agrupar les compres imprescindibles i no "sortir més d'una o dues vegades a la setmana".

Recordeu que les sancions poden anar dels 600 als 30.000 €