Imprimir aquesta pàgina

Un grup es vanta de retirar 50 quilos de "brossa independentista"

Es fan dir 'Els Segadors del Maresme" i van actuar en sis localitats maresmenques en una nit

Segadors del Maresme

Un grup autoanomenat 'Segadors del Maresme' ha reivindicat l'acció que bategen com "Operación Gran Capitán" en la que la nit del 3 d'abril van retirar distintius grocs i banderes estelades de les vies públiques de sis localitats maresmenques. En un comunicat, aquest grup es vanta d'haver retirat més de 50 quilos del que ells anomenen "brossa independentista i quasi un centenar de draps i pancartes que embrutaven els nostres carrers".

El comunicat del grup l'envia José Casado, conegut per promoure la plataforma 'Mataró es queda a Espanya' i les seves convocatòries. 

L'acció d'aquest grup, que ha difós un vídeo en la que apareixen encaputxats duent a terme aquestes accions, no és un fet aïllat sinó que ja s'ha donat en anteriors ocasions en diferents punts de la comarca. En aquest comunicat asseguren haver "netejat" en una nit Dosrius, Òrrius, Argentona, Llavaneres, Arenys de Mar i Arenys de Munt.

Segadors del Maresme

Comparació amb el nazisme

Aquests "Segadors del Maresme" es defineixen com "un moviment espontani i lliure de ciutadans farts de la imposició nazionalista, de caràcter voluntari i transversal". Asseguren que actuen encaputxats "per no patir represàlies per part del col·lectiu nazionalista com va passar a l'Alemanya del III Reich".