Imprimir aquesta pàgina

El Gran Recapte demana oli, llet, conserves i aliments infantils

El Banc dels Aliments no es marca una xifra concreta però espera assolir com a mínim les 4.600 tones del Gran Recapte de l'any passat

Gran Recapte

El Banc dels Aliments celebra aquest cap de setmana del 25 i 26 de novembre la vuitena edició del Gran Recapte d'Aliments i enguany ha fet una crida especial perquè els ciutadans aportin oli, llet, conserves de peix i carn i aliments infantils, ja que són els productes més necessitats. Enguany s'habilitaran 2.500 punts de recollida i per això calen 27.500 voluntaris, dels que ara mateix ja n'hi ha inscrits uns 20.000, motiu pel qual s'ha fet una crida també per poder cobrir tots els punts.

El Banc dels Aliments en la seva delegació al Maresme insisteix  en la importància d’aconseguir aquestes figures que, a Mataró, a tan sols una setmana del recapte, encara faltaven 193 voluntaris i 4 coordinadors. Des de l’organització recorden que es tracta de fer una acció solidària i, sobretot “de ciutat”, per “ajudar a aquells que més ho necessiten”. Des de la delegació del Maresme fan una crida a través dels mitjans de comunicació recordant també que qui fa la campanya “són tots, tant els que donen aliments, com els que els reben”. Per ser voluntari només cal omplir un formulari a la pàgina web i establir un torn horari dels disponibles.

El president de la Federació Catalana de Banc dels Aliments, Frederic Gómez, destaca que un dels eixos de la campanya és millorar la qualitat dels aliments que s'aporten i ha dit que enguany no s'han posat un topall però que esperen assolir com a mínim les 4.600 tones de l'any passat. El Gran Recapte se celebra simultàniament arreu del país.

Tota la informació del Gran Recapte es pot consultar al seu portal web www.granrecapte.com. lloc on hi ha tot el material per fer-ne difusió i també tots els establiments que participen de la recollida en cada ciutat. Així, a Mataró hi ha uns trenta punts de recollida que com a la resta de Catalunya, es posaran en marxa amb els horaris
habituals del comerç.

Gran Recapte

La vuitena edició d'aquesta activitat se celebrarà sota el lema 'La màgia la poses tu!'. A través d'aquesta els Bancs dels Aliments esperen recollir bona part dels aliments que els han de servir per atendre les persones que estan en situació de pobresa alimentària. En aquest sentit, Gómez ha destacat que malgrat els indicadors de millora econòmica, i el fet que els beneficiaris no pugen sinó que s'han estabilitzat o han disminuït lleugerament, el 2015 van continuar atenent 235.000 persones.

"És molt poc"

Gómez ha celebrat que l'evolució d'aquestes campanyes ha estat molt positiva fins a assolir les 4.600 tones de l'any passat, però ha lamentat que malgrat que sembli molt, continua sent "molt poc" per poder atendre totes les necessitats. Segons calcula l'entitat, les necessitats actuals reclamen 484 kilograms anuals per persona. El 2015 el Banc va distribuir 23 tones d'aliments i el Gran Recapte va permetre cobrir el 20% d'aquestes necessitats.

Crida a la col·laboració

Per això, ha dit que és molt important tant la col·laboració ciutadana aportant aliments com fent-se voluntari. Les donacions es podran fer presencialment als punts habilitats o bé a través d'internet. D'altra banda, ha fet una crida especialment a què la gent, individualment o en família, s'apunti a col·laborar en els torns de quatre hores que s'organitzaran per poder fer efectiva aquesta recollida.