Mataró signa un conveni amb el Govern contra la pobresa energètica

El document al que també s'han sumat Vilafranca del Penedès i Reus estableix mecanismes contra els talls d'aigua

  • Redacció - ACN
  • Divendres, 11 Novembre 2016 10:19

Bote conveni pobresa energètica

Mataró va signar el passat dijous 10 de novembre un conveni amb el Govern pel qual estableix mecanisme amb l'empresa municipal d'aigua per evitar talls en el subministrament d'aigua potable a les persones més vulnerables, a les que tenen en tràmit la sol·licitud d'algun ajut social o renda mínima i les qualificades amb vulnerabilitat residencial.

A la signatura s'hi van sumar també Vilafranca del Penedès i Reus, municipis que s'han adherit a una xarxa de localitats molt àmplia. D'aquesta manera, els convenis amb les empreses d'aigua arriben ja a cobrir 6,5 milions de ciutadans, segons va explicar el conseller Baiget que també va detallar que des que la llei contra la pobresa energètica està en vigor s'han posat 12 sancions a companyies subministradores per talls indeguts.

Amb el conveni es recullen mecanismes per evitar el tall de subministrament a les persones amb situació de vulnerabilitat, que estiguin tramitant algun tipus d'ajuda social o tinguin vulnerabilitat residencial, de manera que, complint la llei contra la pobresa energètica, no es podrà deixar sense aigua a aquestes famílies o fins i tot, es podrà assumir o condonar el deute que puguin tenir per impagaments. El conseller d'Economia i Coneixement, Jordi Baiget, va explicar que els convenis d'aquest dijous afecten 125.000 abonats que arriben a 250.000 persones i per un import al voltant dels 400.000 euros de suport a les empreses subministradores.

Un conveni que se suma a ajudes ja existents a Mataró

Mataró té un fons social gestionat per l'empresa d'aigües amb un import anual de 65.000 euros per atendre el pagament del rebut de l'aigua a famílies amb risc d'exclusió social. Des del 2012, ja hi ha hagut 2.149 beneficiaris amb un import de 217.759 euros. A més, la capital del Maresme, també disposa de Tarifa Social amb 534 abonats acollits. El seu alcalde, David Bote, va declarar que és ''injust'' que algunes famílies puguin viure ''de luxe'' mentre altres pateixen per pagar aquest tipus de subministrament. En aquests moments, Aigües de Mataró té 129 abonats identificats coma vulnerable i es fa càrrec d'un deute de 14.500 euros.