Subvencionaran la contractació d'aturats del tèxtil i confecció

L’acció forma part del projecte InserText, que ja compta amb més de 60 participants

  • Redacció
  • Dimecres, 02 Març 2016 09:50

Ciutat 2014/2015 fira textil

Un projecte liderat pel Servei d’Ocupació de Mataró i subvencionat per la Diputació de Barcelona ofereix assessorament individualitzat i formació i, en general, promou l’ocupació de més de 60 persones provinents en la seva majoria del sector del tèxtil i la confecció. La iniciativa preveu, entre altres accions, subvencionar les empreses que contractin alguna de les persones participants del projecte durant un mínim de 3 mesos.

El projecte InserText vol contribuir a la recuperació d’un dels principals sectors industrials de la comarca del Maresme, el sector del tèxtil i la confecció (gènere de punt), identificat com a clúster per les entitats municipals i empresarials i la patronal de la comarca. La iniciativa compta amb un pressupost global de 233.744 euros, que està subvencionat per la Diputació en el marc del programa “Ocupació a la Indústria Local” (163.941,75 euros) i cofinançat per l’Ajuntament de Mataró (69.802,25 euros).

Públics i privats

Entre els principals objectius d’InserText es troba millorar l’ocupabilitat i afavorir la incorporació al mercat de treball de persones desocupades, i fomentar la seva contractació en el sector del tèxtil i la confecció donant resposta a les necessitats de les empreses del sector. Sota el lideratge de l’Ajuntament de Mataró hi col·laboren amb el projecte el Consell Comarcal del Maresme i altres ajuntaments de la comarca amb presència d’indústria tèxtil i els principals agents públics i privats del territori.