Reaccions a Mataró davant la sentència del Procés

ERC, Junts per Mataró i en Comú Podem Mataró han mostrat el seu rebuig a la resolució, mentre que el PSC encara no s’ha pronunciat

  • Redacció // Fotos: Daniel Ferrer
  • Dilluns, 14 Octubre 2019 14:58

Tall de la N-II contra la sentència

Diferents grups polítics de la ciutat han respost a la sentència del Tribunal Suprem que condemna per sedició i malversació els 9 líders independentistes empresonats. Els més matiners en dir-hi la seva han estat ERC i Junts per Mataró. Des del grup republicà titllen de “vergonyosa” la sentència i insten a l’Ajuntament a donar una resposta institucional. També Junts per Mataró ha mostrat el seu desacord a la decisió judicial, assegurant que la viuen amb “tristor i profunda indignació”. Tots dos grups, a més, s’han adherit a la moció que demana l’amnistia per a les persones preses polítiques catalanes i defensa el dret d’autodeterminació, i demanen un Ple extraordinari sobre la sentència del Suprem.

En Comú Podem s’ha sumat també al rebuig d’una sentència que considera “injusta”, assegurant que la decisió “ens allunya encara més del camí de les solucions”. Els Comuns demanen “diàleg, llibertat i solucions”.

El PSC, grup majoritari al govern, encara no s’ha pronunciat al respecte.

Condemnes del Tribunal Suprem:
Junqueras: 13 anys
Forcadell: 11 anys i 6 mesos
Turull, Romeva i Bassa: 12 anys
Forn i Turull: 10 anys i 6 mesos
Cuixart i Sànchez: 9 anys

Per part de l’Ajuntament, atenent la demanda d’ERC, s’ha anul·lat la conferència prevista per al divendres 18 d’octubre en el marc de la commemoració del 79è aniversari de la mort de Lluís Companys.

Reaccions ciutadanes

Tall de la N-II contra la sentència

Estudiants i persones a títol individual han mostrat el seu desacord amb la sentència. Aquest matí, unes 150 persones s’han reunit a Nacional II, a l’altura de la Renfe, obligant a tallar el transit.

A les 17 h, han arribat reforços en el dispositiu dels Mossos d'Esquadra i s'han situat al voltant de l'estació 5 furgons i alguns cotxes del cos policial. La presència ciutadana havia minvat i s'ha procedit a desallotjar la Nacional-II i reobrir el pas de vehicles. Durant aquests moments, alguns dels presents han estat víctimes de les porres dels Mossos d'Esquadra.

Tall de la N-II contra la sentència

Tall de la N-II contra la sentència

Tall de la N-II contra la sentència

Minuts més tard, ha augmentat el nombre de persones a l'estació i ha tornat a quedar tallada.

També altres grups de Mataró com són el CE Futsal Mataró o els Capgrossos han rebutjat la sentència i mostren solidaritat i suport als presos i les famílies. El club esportiu ha decretat l'aturada de tota la seva activitat durant el dilluns i la colla castellera ha definit la decisió com a "injusta i injustificable" i ha decidit fer un pilar davant l'Ajuntament a les 20 h.

Per a aquesta tarda, el CDR de Mataró ha convocat una manifestació al mateix punt (davant l’estació de tren) a les 18.30 h, i Òmnium Maresme n'ha convocat una altra a les 20 h davant l'Ajuntament.

Tall de la N-II contra la sentència

Tall de la N-II contra la sentència