Bote, únic candidat a ser alcaldable del PSC

L’Alcalde recollirà avals en unes primàries en solitari

David Bote

La de David Bote és l’única candidatura que s’ha presentat per aspirar a encapçalar la llista del PSC de Mataró a les Eleccions Municipals de 2019. Des del 13 de setembre fins el dia 8 d’octubre, ha de presentar els avals que l’acreditin i, com que no hi ha cap altre candidat, haurà de sotmetre’s a l’assemblea del partit el proper 18 d’octubre. Després de la recollida d’avals, del 8 al 18 d’octubre s’iniciarà un nou període on David Bote demanarà a tots militants socialistes el suport per encapçalar de nou la candidatura del PSC i optar a la reelecció al front de l’Alcaldia de Mataró, càrrec que ocupa des de 2015.

En una carta adreçada a la militància, Bote assegura que Mataró és el resum en un sol mot del que ens uneix: una ciutat millor, més justa, més segura i amb més oportunitats per tots plegats, però sobretot pels nostres fills i nets” i hi afegeix, referent al futur: Al cor i al cap hi veig una ciutat millor i més justa. Hem començat a caminar, anem pel bon camí; per això ara no ens podem aturar. Tenim la força, les idees, la passió i el compromís necessaris per travessar junts la meta”. 

La trajectòria de Bote

David Bote és el quart alcalde socialista que ha tingut Mataró des de la represa democràtica, després de Joan Majó (1079-1983), Manuel Mas (1983-2004) i Joan Antoni Baron (2004-2011). Nascut a Barcelona el 1982, ha viscut sempre a Mataró. Doctor en Física cum laude per la Universitat de Barcelona, diplomat en Física Avançada i màster en Lideratge i Comunicació per a la Gestió Política.

David Bote a La Crida

Ha estat professor de secundària durant quatre anys al Sagrat Cor Sarrià i abans va treballar al Sincrotró ALBA com a tècnic de Radioprotecció i al Centro de Láseres Pulsados a Salamanca. També ha impartit classes de càlcul i àlgebra a la Llicenciatura de Física de la UB. Militant socialista des de 2002, el 2012 va accedir a la secretaria d’organització del PSC de Mataró i el 2015 va encapçalar la llista del partit a la ciutat, que va ser la més votada. Des d’aleshores és Alcalde de Mataró. Des de l’últim congrés del PSC és secretari de Ciència i R+D+i del partit.