CiU demana la dimissió del gerent pel currículum manipulat d’un treballador escollit a dit

Denuncien que Antoni Merino “menysté i incompleix el Codi Ètic de què tant presumeix Bote”

  • Redacció
  • Dilluns, 18 Juny 2018 12:32

Atoni Merino i Juan Carlos Jerez

El grup municipal de CIU Mataró ha demanat a l’alcalde, David Bote, la dimissió del gerent municipal per, segons denuncien, “haver proposat i avalat el nomenament d’un director de Recursos Humans de l’Ajuntament que no compleix els criteris del Codi de Conducta i Bon Govern que tant pregona l’actual govern”. Els convergents asseguren que en aquest nomenament fet sense cap tipus de concurs públic “el gerent municipal, havia de ser coneixedor de les infraccions en la trajectòria professional de l’actual Director de Recursos Humans de l’Ajuntament i, malgrat saber que aquestes infraccions anaven en contra del mandat de transparència i bon govern de la institució, el va avalar”. El grup ha demanat una Junta de Portaveus extraordinària i, també, el cessament del mateix càrrec.

El govern encara no ha respost a la petició del primer grup de l'oposició

CIU aprecia “mentides innecessàries en la trajectòria de l’actual Director de Recursos Humans que solament denoten un tarannà i, evidentment, una incapacitat per ocupar un càrrec tan important com aquest. Nosaltres creiem que el Director de Recursos Humans no pot ser una persona que falseja la realitat ni que s’atribueix coses que no li pertoquen. I, en conseqüència, tampoc podem acceptar que el seu avalador, el Gerent Municipal, pugui continuar en el seu càrrec pels mateixos motius”.

El nomenament es va produir sense cap procés de selecció i sense concurs públic i atenent a un informe del Gerent municipal. Aquest és el procediment amb el que se seleccionen els caps de forma ordinària.

Infraccions acreditades

El primer grup de l’oposició ha pogut saber de les infraccions que el Director de Recursos humans hauria comès respecte a la seva acreditació com a funcionari. CiU assegura que aquest treballador municipal hauria aportat una documentació sobre el seu grau personal com a funcionari que no correspondria a la realitat "fet que té una repercussió directa en la retribució corresponent als complements salarials". A conseqüència d’això, l’any 2011 ja se li va obrir un expedient que va confirmar els fets. El currículum d'aquest càrrec inclou una sèrie de titulacions que no s'han pogut acreditar.

El grup de CiU Mataró considera molt greus les infraccions comeses pel director de Recursos Humans a l’hora d’aportar informació sobre el seu grau com a funcionari, i també en la manipulació dels títols que consten al seu currículum, en els quals es fonamenta la proposta de nomenament que fa el gerent municipal, dels quals molts no s’han pogut acreditar degudament.

Apunten al gerent

CiU apunta a Antoni Merino, coordinador de l'Ajuntament i autèntic Alcalde a l'ombra de tot l'organisme municipal: “Creiem que el gerent ha de ser el primer a donar exemple amb la seva conducta personal, professional i política”.

Ple de novembre

També demanem el relleu del director de Recursos Humans. “Aquesta responsabilitat, que comporta dirigir un equip humà que té encomanada la gestió de tot el personal municipal, no pot recaure en una persona que amb la seva actuació ha vulnerat el contingut i l’esperit del Codi de Conducta i Bon Govern”, afirma el cap del grup de CIU Mataró, Quim Fernàndez. “No volem que el codi ètic digui una cosa i que tothom surti a la foto, cofoi i fent-se l’honest i el pur, quan en la realitat tot va en una altra direcció”, afegeix.