L’Ajuntament dóna suport a les persones afectades de talidomida

Bote insta a la farmacèutica Grünenthal a indemnitzar tots els afectats

  • Marta Gómez
  • Dilluns, 05 Octubre 2015 00:00

Ple Octubre general

El Ple Municipal de dijous, dia 1 d’octubre, es posicionava unànimement en suport de les persones de tot l’estat espanyol afectades per talidomida. El punt extraordinari de l’ordre del dia era afegit per la Junta de Portaveus pocs minuts abans d’iniciar el Ple. L’Alcalde, David Bote, va instar la farmacèutica Grünenthal, responsable de la medicació, a indemnitzar als afectats i, per altra banda, a l’estat espanyol a què reconegui els afectats per aquesta malaltia.

En aquest punt va intervenir, a través de la Federació d'Associacions de Veïns de Mataró, una de les afectades per la talidomida: Josefina Mompeó. L’afectada va assegurar que “les institucions públiques són de molta ajuda” perquè els afectats “hem sobreviscut oblidats”. Mompeó assegurava que no busquen culpables sinó justícia però que “hem de ser conscients que estem davant de la catàstrofe més gran per part de les farmacèutiques”.

La talidomida
La talidomida és un fàrmac que va ser receptat entre els anys 1956 i 1963 per apaivagar les nàusees dels primers mesos d’embaràs. Aquest medicament, que en el moment era molt popular, va provocar que en milers de naixements els nens i nenes naixessin sense extremitats. Naixien sense braços, sense cames o en algun cas, sense cap de les quatre extremitats.