Moratòria d’un any per a nous clubs de fumadors de cànnabis

L’Ajuntament vol esperar a que la Generalitat reglamenti específicament aquestes activitats

  • Redacció
  • Dimarts, 08 Juliol 2014 10:56

Ciutat 2013, Ciutat 2013, cannabis

El Ple de l’Ajuntament va aprovar suspendre les autoritzacions per posar en marxa al municipi nous clubs i associacions de fumadors de cànnabis o altres substàncies tòxiques, estupefaents o psicotròpiques legalment permeses i no constitutives d’infracció penal. La moratòria tindrà una durada màxima d’un any. Entre els anys 2012 i 2013 s’han autoritzat quatre clubs de fumadors de cànnabis en diferents emplaçaments de la ciutat, i en els darrers mesos tres més s’han interessat per implantar-s’hi. L’Ajuntament, mitjançant el Reglament d’Activitats, ha autoritzat fins ara el seu funcionament com a locals de reunió en règim de comunicació prèvia, ja que es tracta d’una activitat que no necessita llicència, cosa que facilita la seva implantació. La Generalitat de Catalunya té previst aprovar en breu una regulació específica d’aquestes activitats.
 
Aquests tipus d’usos tampoc estan contemplats en el Pla General d’Ordenació de Mataró i, en conseqüència, no estan regulats des del punt de vista urbanístic. L’objectiu de la moratòria és precisament estudiar si és adient dur a terme aquesta regulació urbanística, atès que es tracta d’una activitat sensible des del punt de vista ciutadà. En concret, la suspensió afecta a l’atorgament de les llicències, comunicacions prèvies o altres autoritzacions per a la parcel·lació de terrenys, edificació, reforma, rehabilitació o enderrocament de construccions, d’instal·lació o ampliació d’activitats o usos concrets relacionats amb aquestes activitats.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: