L'Ajuntament de Mataró farà ús d'un assistent virtual per a tramitar ajuts socials

Aquest és l'objectiu del projecte Gavius que, liderat pel consistori de Gavà, preveu treure profit de la intel·ligència artificial per agilitzar i dinamitzar les relacions amb la ciutadania

  • ACN // Foto: Ajuntament de Mataró
  • Dilluns, 18 Novembre 2019 08:20

Presentació del projecte Gavius

L'Ajuntament de Mataró farà ús de la intel·ligència artificial per relacionar-se amb la ciutadania de manera més àgil i dinàmica. Aquest és l'objectiu del projecte Gavius que s'ha posat en marxa aquest divendres i que, liderat per l'Ajuntament de Gavà, preveu crear un assistent virtual per comunicar a la ciutadania els ajuts socials que els pertoquen. A través d'un aplicatiu mòbil, el projecte preveu automatitzar tant el procés de sol·licitud com el posterior cobrament.

La iniciativa preveu una inversió de 5,3 milions d'euros (4,3 aportats per la UE i la resta pels vuit socis que hi participen). La previsió es fer una prova pilot de l'assistent a finals de l'any 2021 per implementar el sistema definitivament el 2022.

Durant la presentació del projecte, l'alcaldessa de Gavà, Raquel Sànchez, ha destacat que el gran objectiu de Gavius és posar les noves tecnologies al servei de la ciutadania per millorar-ne la relació.

A més a més, ha recordat que l'assistent virtual es posarà en marxa atenent els usuaris dels serveis socials, és a dir, les persones més vulnerables del municipi. Tanmateix, el sistema està pensat perquè es pugui implementar en infinitat de casos d’ús que millorin la relació actual de la ciutadania amb l’administració. Amb això es vol aconseguir que el consistori sigui una entitat Data Driven i que, per tant, les dades siguin utilitzades en la gestió i presa de decisions com a eina bàsica.

Al seu torn, David Bote, alcalde de Mataró, l'altre municipi que participarà en la implementació de l'assistent virtual, s'ha mostrat "molt content" de participar en un projecte que democratitza les noves tecnologies i combat les desigualtats. Per últim, durant la presentació, s'ha deixat clar que Gavà i Mataró seran els "motors" d'un projecte que, si tot va bé, s'exportarà a molts altres municipis en un futur.

El Projecte Gàvius és una eina que permetrà una automatització de processos, ja que es dissenya amb un sistema d’intel·ligència artificial que aprèn constantment de les diverses tipologies d’ús. Permetrà una identificació digital, a través de reconeixement facial o biomètric, per tal de salvaguardar la privacitat de l’usuari, i serà de fàcil usabilitat.

De forma paral·lela, es dissenya també un assistent per als treballadors dels Serveis Socials i d’Atenció Ciutadana perquè puguin informar dels ajuts als quals es pot optar segons la casuística de cada persona i, alhora, procedir al pagament de manera automàtica. El sistema permetrà, per exemple, la planificació pressupostària de la partida destinada a ajuts socials de manera més eficaç si els serveis socials en aquest cas coneixen els possibles sol·licitants de cadascuna de les seves tipologies.

Una eina que veu la llum gràcies a la col·laboració

El projecte Gavius s'ha dut a terme amb representants de l’anomenada "quàdruple hèlix" (empresa, administració, ciutadania i recerca). Cadascun d’aquests sectors ha aportat la seva visió: el món de l’empresa la de la transició digital que ha d’afrontar l’administració pública i l’anàlisi del repte legislatiu en relació amb la protecció de dades; la recerca universitària i centres d’investigació quant a l’aplicació de la intel·ligència artificial i els límits legals; la social, per fer un aplicatiu usable, amb contingut ètic i que preservi la identitat digital; i l’administració pública, implementant el projecte als ajuntaments de Gavà i de Mataró i estudiant com extrapolar-lo a altres municipis europeus.

El disseny del projecte ha estat liderat per l'Ajuntament de Gavà amb set socis més: l'Ajuntament de Mataró, el Consorci AOC, XNet, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), el Centre Internacional de Mètodes Numèrics en Enginyeria (CIMNE), i les empreses GFI i EY. Així mateix, han participat altres entitats i empreses en la definició del programa.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: