Imprimir aquesta pàgina

Pla de millora pels polígons industrials

L'Ajuntament i el TecnoCampus signen aquest document en el qual participen 23 ajuntaments i entitats de la comarca

Signatura Polígons Ajuntament

L'Ajuntament de Mataró i la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme van signar el PAE Maresme, el conveni de col·laboració per a la gestió dels Polígons d’Activitat Econòmica de la comarca. El  regidor d’Educació i Treball de l’Ajuntament de Mataró, Miquel Àngel Vadell, i la presidenta de la Fundació, Dolors Guillen, van representar la ciutat en l'acte, celebrat al Port Balís de Llavaneres. A més de l’Ajuntament de Mataró i el TecnoCampus, s’han afegit al projecte els ajuntaments d’Arenys de Mar, Calella, Dosrius, Sant Pol de Mar i Premià de Mar, que se sumen a dotze ajuntaments del Maresme, el Consell Comarcal del Maresme, l’Associació dels Empresaris de Polígons Industrials de Pineda de Mar, la Federació d'Associacions i la Federació de Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM) i la Unió de Polígons i Industrials de Catalunya (UPIC), que ja formaven part de la iniciativa.

Impulsat per la FAGEM

El pla està impulsat inicialment per la FAGEM i l’Ajuntament de Llavaneres i té per objectiu promoure els polígons d'activitat econòmica de la comarca, crear ocupació mitjançant la seva reactivació i atraure inversions. Per començar a caminar s’ha demanat una subvenció de 15.000 € a la Diputació de Barcelona, que es tramitarà a través del Consell Comarcal del Maresme.

Mataró aportarà al projecte experiències com el portal Invest in Mataró (www.investinmataro.com), posat en marxa per captar i canalitzar propostes empresarials d’inversors estrangers, o l’adhesió de les empreses immobiliàries en el procés d’atenció de demandes d’inversió i localització d’empreses. Mataró també aportarà el coneixement adquirit amb la creació de la Plataforma d’Empresaris de Polígons, en què empreses dels set polígons de la ciutat, amb un volum aproximat de 800 empreses, han pogut compartir coneixement i traslladar a les administracions les propostes de millora. El Pla ha de reforçar aquest ens.