Diverses famílies de l'escola Joan Coromines tallen el trànsit

Exigeixen més seguretat als moments d’entrada i sortida de l'escola i denuncien el perill que suposa la dispersió dels alumnes en tres edificis diferents

  • Redacció - ACN
  • Dimecres, 30 Maig 2018 17:55

Protesta de les famílies del Coromines

Uns 40 pares i mares de l’escola Joan Coromines de Mataró han tallat el trànsit aquest dimecres a primera hora per exigir més presència policial a les hores d’entrada i sortida dels infants. Les famílies recorden que el centre, on diàriament hi estudien més de 400 alumnes, està distribuït en tres edificis, un dels quals es troba allunyat de la resta. Això, asseguren, augmenta el perill d’atropellament a les hores punta perquè es tracta d'una zona de molt trànsit i poca visibilitat. 

Per aquest motiu han anunciat que tallaran el trànsit els dimecres i els divendres al matí com a senyal de denúncia fins que s'augmenti la vigilància policial.

Óscar González, portaveu de l’AFA (Associació de Familiars d’Alumnes), ha lamentat que l’Ajuntament no destini efectius policials a vigilar el trànsit els cinc dies de la setmana, i que tant sols comptin amb agents de la Policia de Barri els dimarts i dijous.

10 anys amb espai provisional

Els pares i mares de l’escola Joan Coromines critiquen la provisionalitat en què es troba el centre, ja que asseguren que fa 10 anys que l’administració els garanteix que tindran un nou edifici i podran abandonar les instal•lacions que antigament ja havien utilitzat altres escoles.
 
Especials 2013, joan coromines

Compromís de mínims

Després del primer informe enviat des de l’escola, l’AFA va enviar altres cartes adreçades als regidors de Mobilitat i d’Educació, reclamant acompanyament policial. Finalment, l’Ajuntament va oferir un “compromís de mínims”, segons defineixen les famílies, garantint vigilància de la Policia de Barri els dimarts i dijous a totes les entrades i sortides dels infants.

De fet, fa poc més d’un any, una de les mares que acut diàriament a aquest centre va ser multada per la Policia Local amb una sanció de 200 euros per caminar amb un cotxet per la calçada sense atendre les indicacions dels agents. L’afectada va argumentar que havia baixat de la vorera perquè el carrer és massa estret per passar-hi amb el cotxet i el seu altre fill, i insistia que l’ordenança de circulació contempla aquests supòsits. El consistori, però, va assegurar que la sanció era per haver fet cas omís a les indicacions dels agents que l’advertien del risc de circular per la calçada.