Turisme sostenible amb Ocitur2018

L’allotjament sense llicència ha estat el tema de la jornada Ocitur2018 al TecnoCampus

Ciutat 2014/2015, turisme maresme 3

La jornada Ocitur2018 celebrada fa uns dies al TecnoCampus va estar destinada a debatre el complex fenomen de l’allotjament no reglat, és a dir, aquella oferta turística sense llicència que cada vegada és més abundant. A més, la jornada va abordar també la cerca de quin seria el model de turisme sostenible i respectuós. Aquest és un tema d’especial importància per les persones que es dediquen al sector del turisme perquè genera controvèrsia.

Plataformes com Airbnb o Home Away ofereixen la possibilitat de llogar habitacions i apartaments a preus econòmics, un tipus de turisme no reglat. Els participants van coincidir en què les noves plataformes de reserva d’allotjament són imparables i exitosos entre els turistes que exploren la recerca d’una experiència turística propera als residents dels destins i a un preu baix. Per la seva banda, Enrique Alcántara, president de l’associació d’apartaments turístics de Barcelona, ha demanat que no es confongui l’oferta reglada, amb llicència, amb fenòmens com els pisos turístics il·legals.

Mataró: aposta per la sostenibilitat

L’alcalde de Mataró, David Bote, va ser l’encarregat d’inaugurar la jornada, i va apuntar que les dades indiquen que Mataró no és una ciutat especialment afectada pel fenomen de l’oferta no reglada.

Airbnb no vol dir la seva

Els organitzadors de la jornada, els professors Benet Maimí i Lluís Codinas, van fer públic que, tot i que es van posar en contacte amb la principal plataforma del sector, Airbnb, per tal que participés en el debat, la plataforma va declinar la invitació.