El moment d'escollir escola o institut

Comença el període de preinscripció d’infantil de segon cicle, primària i secundària per al curs 2018-2019

  • Cugat Comas // Fotos: Daniel Ferrer
  • Dijous, 12 abril 2018 00:00

Ciutat 2017/2018, escola angeleta ferrerÉs motiu de deliberació a nombroses llars des de fa setmanes i ara ha arribat el moment de decidir o, més ben dit, d'escollir primer i després esperar. Aquest divendres s'inicia el període de preinscripció a educació infantil de segon cicle, de primària i de secundària. Les famílies tenen fins al dia 24 per omplir les caselles segons ordre de prioritat i vetllaran l'espera fins al 3 de maig, quan es publicaran les primeres llistes d'admissió. Les escoles bressol faran les preinscripcions del 30 d’abril a l’11 de maig.


El curs 2018-2019 Mataró comptarà amb 56 línies de P3, 32 en el sector públic i 24 al sector privat concertat, un grup menys que en el curs actual. Al primer curs de l’educació secundària obligatòria (ESO) l’oferta és de 52 grups, 26 en el sector públic i 26 en el sector privat concertat, 1 grup menys que en el curs actual.
La novetat més important d’aquest curs és l’entrada en funcionament de dos instituts escola: Mar Mediterrània, a la zona oest, i Àngela Bransuela, a la zona est, que començaran amb dues línies de 1r d’ESO cadascun i que aniran creixent a un ritme d’un nivell acadèmic per curs (2n d’ESO, 3r d’ESO i 4t d’ESO).

La novetat més important d’aquest curs és l’entrada en funcionament de dos instituts escola: Mar Mediterrània i Àngela Bransuela

El regidor d'Educació de l'Ajuntament Miquel Àngel Vadell valora molt positivament aquestes novetats i especialment la creació dels primers centres públics que sumaran primària i secundària a la ciutat: "després de deu anys hem aconseguit quatre grups més d'ESO a la pública i apostem per un nou model que ha aixecat força interès: moltes famílies transmeten que el fet de poder continuar amb un mateix projecte és quelcom que valoren i segur que, com fa un any amb l'IES Les Cinc Sénies, la novetat tindrà molt bona acollida", assegura.

A les famílies, doncs els toca d'omplir les seves preferències, fent càlculs i càbales segons els criteris d'adjudicació després de setmanes de jornades de portes obertes.

Els criteris de desempat
El barem de puntuació segons prioritat segueix sent el mateix que els darrers anys, ja que ve dictat per la Generalitat. Puntuen el fet de residir a Mataró (30 punts) o la proximitat del lloc de treball dels pares o tutors (20), l’existència de germans al centre o pares que hi treballin (40), la renda anual (10), les discapacitats (10), les famílies nombroses o monoparentals (15) o les malalties cròniques (10), i si el pare, la mare, els tutors o els germans han estat escolaritzats al centre per al qual es presenta la sol·licitud (5). Són els aspectes a tenir en compte a l'hora de triar.

Ciutat 2017/2018, escola angeleta ferrer
Una segona tanda nova per reduir les place s adjudicades d'ofici
És nou d'aquest any que les famílies que no obtinguin cap plaça escolar de primària o secundària a les escoles sol·licitades, rebran un correu electrònic on se’ls informarà de les vacants existents i podran ampliar les peticions de centres a la seva sol·licitud, del 31 de maig al 4 de juny. D’aquesta manera es reduirà el nombre de famílies que siguin assignades d’ofici a centres escolars no sol·licitats.