La FaPaC reclama que les ràtios de P3 baixin de 25 a 20 alumnes

Des d’Ensenyament se subratlla que la mitjana del cicle Infantil està en els 22,20 alumnes per grup

  • Redacció - ACN
  • Dimecres, 25 Gener 2017 09:23

Ciutat 2014/2015, TORNAR A L'ESCOLA 2

La Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (FaPaC) impulsa la campanya ‘Abaixem les ràtios’ per reclamar que a P3 la xifra d’alumnes per classe passi de 25 a 20.

L’entitat considera que la reducció legal de la ràtio és “possible sense cap cost addicional” en els pressupostos, “només amb una aposta decidida” del Departament d'Ensenyament. Precisament, el Departament ha ofert dades de ràtios a tot el cicle acadèmic en centres públics, a 2 de novembre del 2016 i sense comptar les zones rurals. Segons aquestes dades, a infantil la ràtio és de 22,20 alumnes, a primària de 22,62, a ESO de 28,08, a Batxillerat de 28,83, al cicle mitjà de 23,42 i al cicle superior de 24,12.

La federació ha obert una recollida massiva de signatures a la plataforma Change.org perquè tothom qui ho vulgui s'adhereixi a una petició que “persegueix la millora de la qualitat de l'educació”. La campanya també s'ha fet extensiva a entitats, col·lectius, plataformes diverses, sindicats, partits polítics, entre d'altres, per comptar amb el seu suport. Aquesta és la primera acció d'una campanya que, segons indica l’entitat, vol posar el toc d'atenció en els “riscos” que té tant estudiar en aules massificades com tancar línies “de forma injustificada”.

En aquest sentit la FaPaC subratlla que la mesura ajudaria a una millor planificació escolar des de P3 i permetria lluitar contra la segregació escolar, amb una distribució equitativa dels alumnes, evitant massificacions en algunes escoles mentre d'altres tenen ràtios molt baixes.

Aprofitar la davallada demogràfica

També apunta que la davallada demogràfica “s'ha d'aprofitar” per mantenir les mateixes línies educatives de P3 i reduir el nombre d'alumnes per classe. En canvi, critica que Ensenyament “s'escuda en aquest descens” per tancar línies i continuar amb una política de “retallades encobertes” i estalvi de recursos.

Cal recordar que el Departament d’Ensenyament anunciava a principi de curs que pràcticament tots els grups de P3 eren a la ràtio que tocava o per sota, i que no hi havia cap grup per sobre de 28 alumnes. També afirmava que només hi havia un 3,3% de grups amb 25 o més alumnes a secundària, que el 98% complien la ràtio de 30 alumnes o menys i que només un 2% estava per sobre d’aquesta xifra.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: