Arriba el "Batxibac"

La doble titulació espanyola i francesa arrenca al Satorras

  • Redacció // Foto: cedida
  • Divendres, 09 Setembre 2016 00:00

Ciutat 2014/2015, institut satorras

L’institut Alexandre Satorras ofereix a partir d'aquest any el Batxibac, un batxillerat de doble titulació i que permet als estudiants adquirir el títol de batxillerat espanyol i francès a la vegada. El centre se sumarà als 43 instituts que fins ara l'oferien arreu de Catalunya i serà un dels primers a fer-ho al Maresme.

La iniciativa va néixer com a conseqüència d’un conveni que es va signar entre els ministeris d’educació espanyol i francès que tenia per objectiu incentivar el coneixement de la cultura i la llengua franceses.

El currículum d’aquesta branca es combina amb les matèries de modalitat que l’alumne esculli, però incorpora un terç de la jornada – és a dir, 10 hores setmanals – durant les quals s’estudia Francès com a primera llengua, literatura francesa i Història de França. El Batxibac, a més a més, obliga a realitzar les tutories en francès i a desenvolupar el Treball de Recerca també en aquesta llengua.

Ciutat 2014/2015, institut satorras-batxibac

"Aposta per la qualitat"

Per a accedir-hi, “cal presentar un certificat corresponent al nivell B1 de francès o presentar-se a una prova de nivell que acrediti el coneixement de la llengua”, explicava en la presentació la directora del centre, Fina Buil. Un cop fet això, els alumnes cursen durant dos anys el Batxibac i acaben el cicle amb un examen en el qual s’examinen de les matèries estudiades en francès i que els proporciona el títol de batxillerat francès, el baccalauréat.
Buil defensa la posada en marxa del Batxibac al centre perquè “obre noves portes a l’alumnat” i suposa “una aposta per la qualitat”. Segons Buil, “un doble títol com aquest permet als alumnes tenir la possibilitat d’entrar al sistema universitari francès, molt més barat i de més fàcil accés”, ja que no hi ha notes de tall com a Espanya. I en un futur més llunyà, “els ofereix l’oportunitat de treballar a qualsevol territori de parla francesa”, com ara França, el Quebec i fins i tot països de l’Àfrica.